Google showt modulaire Phonebloks-smartphone

© PXimport

Google showt modulaire Phonebloks-smartphone

Geplaatst: 4 april 2014 - 06:37

Aangepast: 16 november 2022 - 09:57

Redactie ID.nl

Wat begon met het Nederlandse concept Phonebloks, wordt nu op de Google Campus in Californië doorontwikkeld. Google geeft in deze video een uitgebreide update van Project Ara en wat we mogen verwachten van de Phonebloks-smartphones.

Google geeft een kijkje in de keuken bij de ontwikkeling van zijn modulaire smartphone. Onder de vlag van Project Ara, een aantrekkelijke erfenis van het op- en doorverkochte Motorola, is er na maanden werk een prototype klaar. In de video gaat de Nederlandse designer Dave Hakkens, initiator van het Phonebloks-concept (dat verdere ophoping van elektronisch afval moet stoppen), langs bij de makers.

Zo zien we onder meer hoe Google 'elektro permanente' magneten gebruikt voor koppelen van de modules. Verder komen de ontwikkelaars van de UI (user interface) voor de aanstaande module-winkel aan het woord, alsook het hoofd design van de modulaire smartphone. Hij heeft intussen besloten de verschillende modules prominent zichtbaar te houden: "Laten we de modules niet verbergen."

Wat nu? Vanaf april is er een serie van drie ontwikkelaarsconferenties. De eerste officiële Ara Developers' Conference staat gepland voor 14 tot en met 16 april. Het eerste model moet volgens Google begin 2015 in de winkel liggen. Computerworld.nl legt uit waarom dat nog wat optimistisch is.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten