Het beste van 2013: 5 iPhone-apps

© PXimport

Het beste van 2013: 5 iPhone-apps

Geplaatst: 26 december 2013 - 09:42

Aangepast: 24 november 2022 - 10:32

Redactie Computer!Totaal

Op de redactie van Computer!Totaal hebben we het afgelopen jaar weer veel apps getest voor de iPhone. Maar welke apps mogen nou absoluut niet op je Apple-telefoon ontbreken? Je leest het in dit artikel.

1. Duolingo: Vreemde talen leren wordt leuk

Hoe bestel je ook alweer een stokbrood in het Frans? Of hoe vraag de weg naar het strand in het Spaans? Met Duolingo leer jij nu op een leuke manier om je verstaanbaar te maken in verschillende landen. Duolingo is een gratis taaltrainer de je op een speelse manier leert om de Franse, Duitse, Italiaanse, Portugese of Spaanse taal onder de knie te krijgen.

In Duolingo werk je met verschillende levels waarin je over een bepaald onderwerp leert te praten. Dit doe je door onder andere woorden te vertalen, zinnen te maken en gedicteerde zinnen over te schrijven. Deze oefeningen maken van Duolingo echt een spelletje dat je niet meer neer wil leggen, helemaal niet wanneer je het opneemt tegen jouw vrienden.

Lees hier de volledige review.

 

© PXimport

Beoordeling 9/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone, iPad, Android

Getest op: iPhone

Download Duolingo in de App Store of in de Google Play Store

2. Boxie: Dropbox zoals het had moeten zijn

Onder het motto 'Pretify your Dropbox' brengt Boxie een strak design en enkele handige functies. Zo laat de app je onder andere bestanden uitgebreider sorteren, hier verschillende versies van bekijken en ook is het mogelijk om notificaties binnen de app te ontvangen. Hiermee lijkt Boxie grote voordelen van de webversie en desktopversies van Dropbox naar de iPhone te brengen. Ook zorgt de vormgeving van Boxie voor de nodige verbetering van de Dropbox ervaring. De app is voornamelijk opgebouwd uit overzichtelijke elementen in grijstinten. Dit geeft Boxie een iets modernere uitstraling dan de officiële Dropbox app.

Naast alle vernieuwingen biedt Boxie ook de standaard functionaliteit van Dropbox, zoals het offline beschikbaar maken van bestanden, uploaden van foto's en het openen van verschillende bestanden.

 

© PXimport

Beoordeling 9/10

Prijs: 1,79

Beschikbaar voor: iPhone

Download Boxie in de App Store

3. VLC for iOS: Eindelijk, de beste mediaspeler is terug!

We hebben er even op moeten wachten, maar de populaire mediaspeler VLC is dan eindelijk weer te downloaden uit de App Store.

VLC 2.0 is onder meer geoptimaliseerd om gebruik te maken van processors met meerdere kernen en ontwikkelaar VideoLAN claimt dat de app ieder bestandsformaat ondersteunt dat ook met de desktop-versie is af te spelen. Wij hebben de proef op de som genomen en inderdaad, VLC for iOS lijkt weinig problemen te hebben om alle formaten weer te geven. .mkv, .avi, wmv, alles wordt snel geopend en speelt vloeiend af. Alleen bleek op de iPhone 5 video's met een Full HD-resolutie af en toe wat te haperen.

De interface doet wel wat achterhaald aan. Knoppen en de menu-weergave hadden best een likje verf kunnen gebruiken. Ook hopen we op nog een update die het afspelen van 1080p-video's te verbeteren. Positief is wel dat de app volledig gratis is, dus genoeg redenen om deze app e installeren voor een testritje.

Lees hier de volledige review.

 

© PXimport

Beoordeling: 9/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone, iPad, iPod touch

Getest op: iPhone

Download VLC for iOS in de App Store

4. Badland: Te leuk om neer te leggen

Een avontuur wordt pas echt spannend als je niet weet wat er gaat komen, jij je continue moet aanpassen aan de situatie. Als jij wel van zo'n avontuur houdt is er nu een app die je dit zeker gaat bieden, namelijk Badland. Badland is een bijzondere platform game waarin je met een klein wezentje door verschillende levels heen moet vliegen. Tijdens je tocht zul je echter veel verschillende obstakels tegen komen die je zal moeten passeren door gebruik te maken van de hulpmiddelen die je vindt in de levels. Zo kan je onder andere groter, kleiner, sneller of langzamer worden en als je geluk hebt kom je ook nog bondgenoten tegen die het je makkelijker kunnen maken.

Naarmate je verder in het spel komt worden de levels steeds moeilijker en is behendigheid een vereiste om verder te komen. In Badland navigeer je door het scherm van je iPhone of iPad aan te raken of los te laten. We willen je alvast wel even waarschuwen, want wanneer je eenmaal begint aan deze game is het moeilijk om hem weer neer te leggen.

Lees hier de volledige review.

 

© PXimport

Beoordeling 9/10

Prijs: € 3,59

Beschikbaar voor: iPhone, iPad

Getest op: iPhone

Download Badland in de AppStore

5. ProCamera 7: Verander jouw iPhone in een professionele camera

ProCamera 7 is een camera app die speciaal is ontwikkeld voor iPhones met iOS 7. De app geeft je de mogelijkheid om foto's en video's op te nemen en hierbij verschillende instellingen aan te passen. hieronder vallen instellingen die we vaker zien, zoals witbalans en ISO-waarde, maar de app introduceert ook enkele opties die ik niet eerder heb gezien.

Zo biedt ProCamera 7 je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de sluitertijd aan te passen bij het maken van opnames bij weinig licht. Dit zorgt er voor dat je opnames kan maken die je eerst waarschijnlijk alleen voor mogelijk had gehouden bij een volwaardige camera. Al met al kan toch worden gezegd dat ProCamera 7 een app is die zelfs voor de meest ervaren fotografen nog uitdagend kan zijn. Helaas zijn niet alle functies op alle iPhone modellen beschikbaar.

Lees hier de volledige review.

 

© PXimport

Beoordeling 8/10

Prijs: € 0,89

Beschikbaar voor: iPhone

Download ProCamera 7 in de AppStore

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten