Honor 6 Plus - Waar heb ik die naam eerder gehoord?

© PXimport

Honor 6 Plus - Waar heb ik die naam eerder gehoord?

Geplaatst: 25 juni 2015 - 09:05

Aangepast: 14 december 2022 - 15:27

Joris Peterse

Smartphones die onder het merk Honor worden verkocht, zijn eigenlijk van het Chinese merk Huawei. Met de Honor 6 Plus brengt de smartphonefabrikant een toestel uit dat lijkt op een iPhone, maar dan zonder de nadelen van Apple's smartphone.

Wat die obsessie toch is van Huawei om smartphones zoveel mogelijk op iPhones te laten lijken is mij een raadsel. De Honor 6 Plus heeft niet alleen de naam (en nummer) afgekeken, maar ook het grote formaat van de gelijknamige iPhone. Net als het 5,5 inch (14 cm) full HD-scherm. Qua uiterlijk lijkt het toestel op een vergrote iPhone 4 en zelfs de Android-skin heeft Apple-trekjes, bijvoorbeeld door het ontbrekende app-overzicht, alle icoontjes komen op je startschermen terecht waar je ook je Android-widgets plaatst. Lees ook: de beste smartphones voor een schappelijke prijs

Verschillen met de iPhone zijn er echter ook. Zo is de Honor 6 Plus wel gunstig geprijsd, zo'n 400 euro. Dat is de helft van de prijs van de goedkoopste uitvoering van de iPhone 6 Plus, die tevens met 16GB opslagruimte op opslaggebied tekortschiet. De Honor 6 Plus wordt geleverd met 32GB opslagruimte.

Verder krijg je voor de gunstige prijs een toestel met topspecificaties, een octacore processor, 3GB werkgeheugen en bovendien kun je de opslagruimte uitbreiden met een geheugenkaart of zelfs een tweede simkaart plaatsen. Een tweede simkaart én een geheugenkaart plaatsen is overigens niet mogelijk. Door het grote toestelformaat is er ook meer fysieke batterijruimte en dat merk je. Bij normaal gebruik gaat je toestel anderhalve dag mee.

Bijziend

Tevens heeft de Honor een dubbele 8 megapixelcamera op de achterkant van het toestel. Een trucje dat we al eerder zagen bij de HTC One (M8). Deze extra camera helpt om scherp te kunnen stellen op objecten die erg dichtbij zijn, maar ook om achteraf op andere delen van de foto scherp te kunnen stellen. Handig voor bij portretten of kleine fotootjes op Instagram. Maar het is wel een beetje een gimmick. De foto's die het toestel schiet zijn overigens best goed voor een telefoon in deze prijsklasse.

 

© PXimport

De camera's lijken net twee oogjes.

De Honor 6 Plus draait op sterk bijgewerkte versie van Android 4.4.2, een Androidversie van eind 2013. Terwijl Android 5.0 al sinds het najaar van 2014 uit is en versie 5.1 enkele maanden terug. Dat is een flink kritiekpunt, ondanks dat we op korte termijn wel een update naar Android 5.0 kunnen verwachten. Maar bovendien is er door Huawei (of Honor) zoveel aan het besturingssysteem gesleuteld dat het nog maar de vraag is of ze het de investering wel waard vinden om het toestel daarna te blijven updaten.

Conclusie

De Honor 6 Plus is een vlotte smartphone met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding, waarbij de ontwikkelaars wel heel erg over de schutting hebben gekeken bij Apple. We maken ons wel een beetje zorgen over de ondersteuning met Android-updates. Het toestel is zo'n 100 euro duurder dan de OnePlus One, maar voor dat extra geld krijg je wel een betere camera. De dubbele camera werkt prima, maar voegt weinig toe.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Prijs /kwaliteitsverhouding

Bouwkwaliteit

All-round goed

Minpunten

Verouderde Android-versie

Apple-kloon

Conclusie

Specificaties ------------- **Prijs:** € 399,- **Kleuren:** Zwart, wit **OS:** Android 4.4.2 **Scherm:** 5,5 inch LCD (1920x1080) **Processor:** 1,8 GHz octacore **RAM:** 3GB **Opslag:** 32 GB **Batterij:** 3600mAh **Camera:** 8MP (achter) 8MP (voor) **Connectiviteit:** 4G (LTE), Bluetooth 4.1, 802.11ac, nfc, gps, infrarood **Formaat:** 15 x 7,6 x 0,7 cm **Gewicht:** 155 gram...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000