iPhone 5c en 5s beschikbaar in Nederland

© PXimport

iPhone 5c en 5s beschikbaar in Nederland

Geplaatst: 25 oktober 2013 - 03:10

Aangepast: 24 november 2022 - 10:27

Elmar Rekers

Apple heeft vrijdag de iPhone 5c en iPhone 5s gelanceerd in Nederland. De iPhone 5s, het nieuwe vlaggenschip van Apple, is verkrijgbaar vanaf 699 euro. De 5c gaat voor honderd euro minder over de toonbank.

De iPhone 5s is leverbaar in de kleuren goud, zilver en grijs voor een adviesprijs van 699 euro voor het 16 GB-model, 799 euro voor het 32 GB-model en 899 euro voor het 64 GB-model. De iPhone 5c is verkrijgbaar in de kleuren groen, blauw, geel, roze en wit voor een adviesprijs van 599 euro voor het 16 GB-model en 699 euro voor het 32 GB-model. De iPhone 4s is het nieuwe instapmodel voor Apple, welke verkrijgbaar zal zijn vanaf 399 euro.

iPhone 5S

Qua uiterlijk is er weinig aan Apple's high end smartphone veranderd. De achterkant van de iPhone 5S is wederom opgetrokken uit aluminium, de voorzijde is afgedekt met Gorilla Glass. Ook is de kenmerkende metalen band weer om het toestel aanwezig. Het scherm is hetzelfde 4 inch Retina-display als op de iPhone 5 en de iPhone 5c.

De iPhone 5S betekent de introductie van Apple's nieuwe A7-processor. Het is de eerste mobiele 64-bits-chipset. Doordat er ook een nieuwe M7-chip is ingebouwd, zal de iPhone 5s nauwkeuriger data kunnen registreren die sensors als de gyroscoop en accelerometer afgeven. Verder is er een licht verbeterde 8 megapixel-camera aanwezig en moet ook de accuduur iets zijn opgekrikt.

Touch ID

De iPhone 5s onderscheidt zich van zijn voorganger door de zilverkleurige ring die in de thuisknop verwerk zit, wat wijst op de aanwezigheid van de nieuwe Touch ID-functie. Deze vingerafdrukscanner maakt het onder meer mogelijk om het toestel te ontgrendelen door middel van een vingerafdruk.

Waar Apple de iPhone 5 en 5s een behuizing van aluminium heeft meegegeven, krijgt de iPhone 5c een jasje van plastic aangemeten. De 5c neemt de plek van de iPhone 5 in, welke met ingang van vandaag dan ook langzaam uit de schappen zal verdwijnen.

Van binnen lijkt de iPhone 5c veel op de iPhone 5. Zo is ook hier een 8 megapixel-camera aanwezig, ondersteunt de smartphone het snelle 4G internet en is het 4 inch-beeldscherm van het kaliber Retina. De iPhone 5c wordt aangestuurd door Apple's eigen A6-processor. In tegenstelling tot de iPhone 5s, beschikt de iPhone 5c niet over een vingerafdrukscanner (Touch ID) in de thuisknop.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten