Kingsoft Office - Het gratis alternatief voor Microsoft Office

© PXimport

Kingsoft Office - Het gratis alternatief voor Microsoft Office

Geplaatst: 2 juni 2014 - 10:30

Aangepast: 24 november 2022 - 10:40

Redactie ID.nl

Microsoft Office is zonder twijfel het bekendste Office-pakket. Met de nieuwste versie, Office 365, zit je al snel aan een abonnement verbonden. Kingsoft Office is hier een gratis alternatief voor. Wij testen of deze als vervanging kan dienen.

Kingsoft Office is een gratis app voor Android en iOS. Deze heeft een tekst-, berekenings- en presentatieprogramma, vergelijkbaar met Word, Excel en PowerPoint. Je krijgt gratis toegang tot de cloudservice van Kingsoft en de programma's zijn compatibel met Microsoft Office 2010 en Office365.

Kingsoft Writer

Met Kingsoft Writer kun je documenten maken. Dit werkt anders dan Word op de pc, maar is geoptimaliseerd voor gebruik op smartphone en tablet. Met het programma kun je veel vergelijkbare acties uitvoeren, zoals het maken van koppen, opsommingen en de tekstkleur veranderen. Je kunt ook woorden tellen en foto's toevoegen. Writer komt ook waar Word niet komt, je kunt items met een knop op je mail, Evernote of cloudservice zetten. Het grootste nadeel is dat je veel minder lettertypes tot je beschikking hebt, waaronder het populaire Calibri en Arial, en dat je geen sjablonen kunt gebruiken.

 

© PXimport

Je kunt niet creatief worden met lettertypes.

Score: 3,5 van de 5 sterren

Kingsoft Presentation

Met Kingsoft Presentation kun je zelf presentaties in elkaar zitten. Het programma heeft veel weg van Microsoft PowerPoint. Zo is het design vrijwel identiek en zit het enige verschil hierin dat je aanpassingen kunt doen door te swipen in het menu. Dit maakt gebruik op smartphone en tablet ideaal. Presentation moet zijn grotere broer erkennen in PowerPoint. Het Kingsoft-programma biedt minder lettertypes en ook minder dia-opties. Je kunt kiezen uit een vijftal overgangen en je kunt alleen de overgangstijd naar eigen wens instellen. Een voordeel is wel dat je jouw presentatie met vijf anderen kunt delen, die deze dan via het web kunnen volgen.

 

© PXimport

Deel je presentaties direct en houd ze online.

Score: 3 van de 5 sterren

Kingsoft Spreadsheets

Kingsoft Spreadsheets biedt net als Excel veel formules om berekeningen te maken. Je kunt hiermee de aanwezige tabellen en grafieken invulling geven. Je krijgt bij Spreadsheets niet het idee dat je iets mist ten opzichte van Excel en dat maakt dit programma de beste van de drie aanwezigen. Kingsoft Spreadsheets is ideaal als je snel en gemakkelijk berekeningen wilt maken. Die info kun je in je Writer of Presentation-sheets inladen en het maakt het handig om je boekhouding bij te houden.

 

© PXimport

Het krachtigste element van Spreadsheet: formules.

Score: 4,5 van de 5 sterren

Dit vinden wij van Kingsoft Office

Kingsoft Office is niet zo uitgebreid als Microsoft Office, maar biedt zeer veel voor een gratis app. Vooral Spreadsheets biedt ruime mogelijkheden om je tabellen en grafieken te optimaliseren. Writer werkt zeer handig, maar levert helaas veel in als het gaat om het aantal beschikbare lettertypes. Ook Presentation is niet zo uitgebreid als PowerPoint, maar er zijn genoeg opties om goede presentaties te maken. Kingsoft Office is compatibel met Microsoft Office en is mede daardoor een handige tool als je bij je documenten wilt op je smartphone of tablet.

Kingsoft Office

Te downloaden: iOS en Android.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Uitgebreid

Makkelijk hanteerbaar

Handig op tablet/smartphone

Minpunten

Lettertypes

Diavoorstellingen

Conclusie

Specificaties ------------- **Prijs:** Gratis **Documenttypen:** .doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .txt en .pdf **Beschikbaarheid:** [iPhone](https://itunes.apple.com/app/kingsoft-office-for-word-ppt/id762263023?mt=8), [iPad](https://itunes.apple.com/app/kingsoft-office-for-word-ppt/id762263023?mt=8) en [Android-tablet](https://play.google.com/store/apps/details?id=cn.wps.moffice_eng&hl=nl),[-smartphone](https://play.google.com/store/apps/details?id=cn.wps.moffice_eng&hl=nl)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten