LG G Flex 2 - Beauty, met eindelijk ook de brains

© PXimport

LG G Flex 2 - Beauty, met eindelijk ook de brains

Geplaatst: 6 januari 2015 - 22:51

Aangepast: 24 november 2022 - 11:11

Elmar Rekers

LG kwam vorig jaar met de opvallende G Flex op de proppen. 'Opvallend' omdat het scherm gebogen was, en dat hadden we in Nederland niet eerder gezien. Erg goed was de telefoon zeker niet, dus ik was er deze week als de kippen bij om zijn opvolger - de G Flex 2 - in Las Vegas onder handen te nemen.

De G Flex: het is nog altijd een zeer mooi en bijzonder toestel om te zien. Echter zorgde de slechte camera, het matige scherm en de hoge prijs ervoor dat we vorig jaar niet bepaald positief konden schrijven over deze kromme telefoon. De Flex 2 heeft op papier gelukkig alles in huis om de aanschaf van een gebogen smartphone eindelijk te verantwoorden. Tijdens de CES-beurs in Las Vegas kreeg ik de kans om al even met het toestel te spelen. Lees ook: CES 2015 - Alles wat je moet weten.

Kwestie van smaak

Het eerste dat opvalt als je de G Flex 2 in handen krijgt, is het aanzienlijk verbeterde beeldscherm. Waar het 720p-display van de eerste Flex ronduit ondermaats was, geeft dit 5,5 inch full hd-paneel het premium aanzicht dat deze stijlvolle Flex 2 verdiend. Want stijlvol is ie. Het gebogen ontwerp blijft natuurlijk een kwestie van smaak, maar je hebt hoe dan ook het idee een futuristische en speciale telefoon in handen te hebben.

 

© PXimport

Het beeldscherm is eindelijk 'goed' te noemen.

De telefoon is (uiteraard) dunner en lichter dan zijn voorganger. Ook is de G Flex ditmaal naast een grijze versie in het rood beschikbaar. Een andere verbetering aan de bouw is de zelfhelende achterkant. Inderdaad, de behuizing kan lichte krasjes binnen enkele seconden weer laten verdwijnen. Een proces dat op de eerste G Flex nog enkele minuten duurde. Het blijft een bijzondere feature, en het is te hopen dat LG deze coating ook snel op zijn andere telefoons gaat toepassen.

 

© PXimport

De speciale coating op de achterkant verwijdert lichte krasjes binnen enkele seconden.

Meer power, betere camera

De G Flex 2 is de eerste smartphone die over de nieuwe Snapdragon 810-chipset beschikt, welke voor een zeer vloeiende gebruikerservaring lijkt te zorgen. Iets waar ook Android 5.0 Lollipop aan bijdraagt uiteraard. De camera-app haperde echter wel regelmatig tijdens mijn testsessie, dus hopelijk weet LG deze oneffenheden nog weg te poetsen voor de telefoon op de markt komt. De 13 megapixel-camera schiet overigens aanzienlijk betere kiekjes dan zijn voorganger. Maar dat is ook niet zo heel gek, gezien de matige sensor die we daar in aantroffen.

 

© PXimport

De Flex 2 beschikt over dezelfde prima camera als de LG G3.

Verder zit er 2 of 3 GB aan RAM-geheugen in de smartphone en kan er gekozen worden voor 16 of 32 GB aan opslag. Dit laatste kan worden uitgebreid met een microSD-kaartje, wederom een flinke verbetering op de voorganger. De 3000mAh-batterij moet ervoor gaan zorgen dat wel straks eenvoudig een volle dag op de telefoon kunnen werken. Iets dat we uiteraard uitgebreid gaan testen in de review.

 

© PXimport

Door het gebogen design moet bellen prettiger zijn en zou het scherm minder snel breken bij een val.

Conclusie

Of we in Nederland met de G Flex 2 aan de slag kunnen? De fabrikant kon het op de beursvloer nog niet bevestigen. Iets dat overigens ook het geval was bij de introductie van de eerste G Flex, welke (na lancering in menig ander land) uiteindelijk ook in de Nederlandse winkels verscheen. Grote kans dat ook de Flex 2 deze weg zal gaan afleggen in 2015. Ik hoop het in ieder geval van harte, want de verbeteringen zijn zo aanzienlijk dat het de bittere nasmaak van de eerste G Flex wel eens kan wegspoelen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten