LG G4 krijgt verplichte software-update

© PXimport

LG G4 krijgt verplichte software-update

Geplaatst: 11 juni 2015 - 05:49

Aangepast: 24 november 2022 - 11:25

Daan Doedens

Dat software-updates voor smartphones handig zijn om te installeren met het oog op de veiligheid en het gebruiksgemak, is duidelijk. Bij de nieuwe LG G4 gaat dat echter wel erg ver: Amerikaanse providers hebben een verplichte update uitgerold, die je onmogelijk kan negeren.

In elk geval een deel van de G4-gebruikers heeft weinig keuze: de smartphone downloadt en installeert de update uit zichzelf en start zichzelf daarna opnieuw op. Behoorlijk vervelend als je net op dat ene belangrijke telefoontje zit te wachten. En naar de reden blijft het voorlopig gissen.

Het zou kunnen dat de gedwongen update een oplossing geeft voor problemen met het aanraakscherm van de G4, maar LG heeft nog geen officiële verklaring afgegeven. Voor de hand liggender is een beveiligingslek dat snel gedicht moest worden.

De update wordt aangeboden bij verschillende providers in de Verenigde Staten. In Nederland hebben providers een stuk minder mogelijkheden als je je smartphone eenmaal hebt gekocht, hier hoef je dus niet bang te zijn voor een verplichte update.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000