Microsoft trekt stekker uit Nokia X met Android

© PXimport

Microsoft trekt stekker uit Nokia X met Android

Geplaatst: 17 juli 2014 - 12:35

Aangepast: 16 november 2022 - 09:55

Redactie ID.nl

Het Android-experiment van Nokia is te gênant voor Microsoft en wordt per direct gestaakt. Het ontwerp wordt gebruikt voor goedkope Lumia's met Windows Phone.

Het leek even, heel even, alsof Microsoft Nokia X, dat draait op een eigen Android-versie, omarmde met de Nokia X2 vorige maand. Maar goed, met de grondige reorganisatie die 18.000 medewerkers hun baan kost, komen ook nieuwe prioriteiten.

Ook voor Nokia, nu integraal onderdeel van Microsoft. De focus komt daarom exclusief op Windows Phone, meldt Stephen Elop de overgebleven troepen. Het concern wil meer volume afzetten en gaan de goedkope lijn uitbreiden.

Nokia X wordt goedkope Lumia

Daarvoor zal voor Android geen plek meer zijn op toekomstige Nokia X-toestellen, zij zullen Lumia's worden. "We verwachten deze verandering meteen door te voeren, terwijl we de huidige Nokia X producten blijven verkopen en ondersteunen", schrijft Elop.

Stephen Elop's email to employees

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000