Nieuwste iPhone hack werkt direct via het web

| 30 oktober 2007, 10:45

Nieuws

Hackers bieden hun nieuwe 'jailbreak' aan op een speciale downloadsite. Surf er heen met de iPhone, installeer en de Apple-mobiel is vogelvrij.

Hackers bieden hun nieuwe 'jailbreak' aan op een speciale downloadsite. Surf er heen met de iPhone, installeer en de Apple-mobiel is vogelvrij.
Een team van hackers heeft de nieuwste softwarekraak vrijgegeven die de iPhone openbreekt voor andere applicaties. De kersverse hack, AppSnapp, omzeilt de laatste OS X 1.1.1 update die Apple onlangs uitbracht om eerdere 'jailbreaks' ongedaan te maken. Dat meldt The Unofficial Apple Weblog.

De installatie van de hack is simpeler dan ooit, en vereist voor de eindgebruikers geen kennis van zaken. Als met de Safari browser op de iPhone de site jailbreakme.com wordt geopend, wordt de AppSnapp software meteen geïnstalleerd. Daarna kunnen naar hartelust derdeapplicaties op de iPhone worden gedraaid. De hack werkt voor de iPhone en de iPod Touch.

De nieuwste 'bajesuitbraak' maakt het echter niet mogelijk om de de iPhone te unlocken, gebruikers blijven dus vastzitten aan hun door Apple geselecteerde operator, zoals AT&T in de VS. Juist deze exclusieve deals zijn bijzonder lucratief voor Apple, zo bleek gisteren. In totaal zou Cupertino tot achttien dollar per maand voor elke verkochte iPhone ontvangen van mobiele provider AT&T. Dat komt neer op 432 dollar bij een tweejarig contract.

Vanuit zakelijk oogpunt is AppSnapp dus relatief onschuldig, zeker gezien de plannen van Apple zelf om vanaf februari 2008 officieel de iPhone open te stellen voor andere applicaties. Het is dan ook de vraag of Apple nog de moeite zal nemen om een update uit te brengen om deze laatste hack te elimineren.

Bron: Webwereld


De reacties worden ingeladen, een moment geduld...