Ontvang alle mail op dezelfde plek met Mailbox

© PXimport

Ontvang alle mail op dezelfde plek met Mailbox

Geplaatst: 11 april 2014 - 09:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:57

Redactie ID.nl

Mailbox is een nieuw mailprogramma dat ervoor zorgt dat je post van verschillende e-mailadressen eenvoudig op één plek kunt ontvangen. Je hebt toegang tot je verschillende e-mail-accounts en kunt jezelf reminders sturen, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

Mailbox is gratis te downloaden in de Apple App Store en Play Store. Dat de app gratis is, is geen onlogische keuze aangezien je ook met Outlook, Gmail, enzovoorts meerdere e-mailadressen kunt instellen. Het grootste voordeel van Mailbox is dat je dit veel sneller en makkelijker kunt doen, zonder rekening te hoeven houden met inkomende en uitgaande servers. Je mail wordt doorgestuurd vanaf je e-mailadres naar Mailbox.

Gebruikmaken van Mailbox

Download allereerst de applicatie en open deze. Je moet in het e-mailadres opgeven dat je wilt koppelen aan de app en komt daarna in je inbox terecht. Linksboven op je smartphone zie je drie dwarsliggende streepjes. als je hierop drukt opent zich een menu. Met Search kun je zoeken naar mails en Mailbox fungeert als in- en outbox. De functie Later is bedoeld om berichten door te schuiven, bijvoorbeeld je afspraken en mails waarop je nog moet reageren. Je kunt hierin aangeven of je Later op de dag, Vanavond of morgen de reminders ervan wilt hebben. Zo kun je ook kiezen voor Maandelijks en op welk tijdstip je het wilt ontvangen.

 

© PXimport

Mailbox biedt je een goed overzicht van al je mail.

Reminders instellen

Als je terug gaat naar het menu, dan heb je ook de optie Lists ertussen staan. Als je hierop drukt zie je To Buy, To read en To Watch staan. Als je een van deze opties aanvinkt kun je rechtsboven een mail-icoon vinden. Klik hierop en dan kun je een mail sturen naar jezelf, waarin die reminder is opgenomen. Bijvoorbeeld die ene film die je wilt zien of dat boek dat je nog moet kopen. Die kun je dan naar jezelf sturen, zodat je een reminder ontvangt van wat je nog moet doen. Ook deze notities kun je laten terugkomen door ze op een later tijdstip te zetten, bijvoorbeeld op een uur voordat die film die je wilt zien begint. Je krijgt daar dan een melding van.

 

© PXimport

Houd jezelf op de hoogte van wat je nog moet doen.

Meer e-mailadressen instellen

In het menu vind je de optie Settings. Klik hierop en je kunt verschillende instellingen aanpassen. Bovenin kun je makkelijk en snel een tweede e-mailadres invoegen bij add account. Het enige nadeel hiervan is dat je enkel een iCloud of Google-account kunt ingeven. Dus als je werkt met Outlook of een ander e-mailadres, dan is het niet mogelijk te gebruiken via de applicatie. Je kunt bij Settings je handtekening vervangen bij Signature. elke keer als je via mailbox iets stuurt, dan zal dit achter je mail komen te staan. Werk je dus met Google en iCloud, dan is Mailbox een zeer toegankelijke app. Helaas kan Mailbox niet gesynchroniseerd worden met andere mail-adressen buiten Google en iCloud.

 

© PXimport

Bij Snoozes bepaal je wanneer je wel/geen mail wilt ontvangen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000