© PXimport

Recensie: AOC e2343Fi

Geplaatst: 19 september 2012 - 12:35

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Michiel de Roode

Wekkers en speakers met een iPhone-dock zijn er in alle soorten en maten. Ook voor andere smartphones zijn dergelijke docks op de markt. AOC komt met een nieuwe combinatie: een beeldscherm met een iPhone-dock.

De AOC e2343Fi is het eerste scherm waar een iPhone of iPod direct op aangesloten kan worden. Via een usb-aansluiting wordt het dockingstation met uw pc verbonden. Hierdoor maakt uw iPhone direct contact met uw pc en kunt u de iPhone benaderen met iTunes. Bijkomend voordeel is dat uw iPhone ook direct wordt opgeladen wanneer deze in het dock staat. Aan de achterkant van het beeldscherm vinden we een aansluiting voor HDMI en VGA. DVI is helaas niet aanwezig.

© PXimport

U kunt de e2343Fi ook met uw iPhone gebruiken wanneer de pc niet is ingeschakeld.

iPhone-opties

Het osd-menu kent twee opties voor de iPhone: alleen iPhone en HDMI/D-SUB+iPhone. De eerste optie is bedoeld om filmpjes die u op uw iPhone hebt staan direct af te spelen op het beeldscherm. Om foto's te bekijken moet u gebruikmaken van de iPhone slideshow-optie, gewoon bladeren door uw foto's is niet mogelijk. De tweede optie, HDMI/D-SUB+iPhone, geeft de mogelijkheid om muziek af te spelen van uw iPhone terwijl u beeld van uw pc ontvangt via de HDMI- of VGA-aansluiting. De twee 5watt-luidsprekers geven beter geluid dan een doorsnee monitor, alleen moet u er niet teveel van verwachten. Helaas is beter geluid niet mogelijk, want er is geen audio-uitgang aanwezig. U kunt dus geen koptelefoon of externe speakers aansluiten op het scherm. Dit is jammer, aangezien losse speakers al snel beter geluid geven. Wat wel erg handig is, is dat u nog steeds gebruik kunt maken van de monitor met uw iPhone als uw pc uitgeschakeld is.

Beeldkwaliteit

Het 23inch-beeldscherm heeft een Full HD-resolutie en WLED-backlights. Het scherm maakt gebruik van een TN-paneel. Nadeel hiervan is de inkijkhoek, en ook dit scherm heeft daar last van. De beeldkwaliteit is verder goed. Er is nauwelijks sprake van lichtlekkage en het gemeten contrast van 750:1 is prima. De standaard kleurreproductie van het scherm is met een gemeten Delta E-waarde van 9,4 matig, maar na kalibratie is deze gelukkig dik in orde. Met de meegeleverde i-Menu-software kunt u de kleuren van het scherm eenvoudig bijstellen. We hebben het scherm getest met een aantal games en films. Deze worden goed weergegeven. Het scherm is dan misschien niet aan te raden voor fotobewerking, maar als allround-scherm volstaat het zeker.

Conclusie

Voor bezitters van een iPhone of iPod is dit een alleraardigst scherm. Als u dat niet bent, kunt u voor ongeveer 140 euro de e2343F2 van AOC aanschaffen, die qua beeldkwaliteit hetzelfde biedt. En daar wijzen we ook direct het grootste nadeel van het scherm aan: de prijs. U betaalt eigenlijk zo'n 100 euro voor het dockingstation, en dat is best veel geld. Het scherm zelf is prima en het dockingstation is handig, maar voor deze prijs hadden we graag ook DVI en een audio-uitgang gezien.

AOC e2343Fi

Prijs € 235,-

Oordeel 7/10

Pluspunten

iPhone-dockingstation

Fraai design

Goede beeldkwaliteit

Minpunten

Prijs

Geen DVI en audio-uitgang

Alleen interessant voor iPod of iPhone-gebruikers

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000