Reflector - Stream je iPhone of iPad naar je pc

© PXimport

Reflector - Stream je iPhone of iPad naar je pc

Geplaatst: 1 juli 2014 - 04:30

Aangepast: 24 november 2022 - 10:59

Jeroen Horlings

Op YouTube heb je vast weleens filmpjes gezien met de interface van een iPhone of iPad. Denk aan de demonstratie van een app, een bepaalde instelling of spectaculaire actie van een game. Maar hoe maak je zo'n video? Bijvoorbeeld met Reflector, dat het beeld live naar een Mac of pc streamt.

Het kan handig zijn om het scherm van een iPhone of iPad te tonen op een computer. Bijvoorbeeld voor een demonstratie. Standaard kan dit niet, maar er zijn wel apps voor zoals Reflector (een tegenhanger van Screen Stream voor Android). Je kunt hiermee niet alleen één of meerdere apparaten live weergeven op je computer, maar de beelden ook vastleggen in een video. Lees ook: 10 dingen die je nog niet wist over je iPhone.

Werkwijze

Het doorgeven van beelden naar een pc of Mac is vrij eenvoudig. Eerst moet het programma (10 MB) gedownload en geïnstalleerd worden. Daarna start je het en ... gebeurt er niets. Nu moet namelijk de verbinding nog gemaakt worden vanaf de iPhone of iPad.

 

© PXimport

Reflector werkt via AirPlay, waarmee je het scherm van je iPhone of iPad live op je computerscherm kunt tonen.

Daar heb je overigens geen app voor nodig. Je maakt verbinding via wifi en AirPlay, dat je kunt inschakelen via het Controlecentrum (in iOS 7: van beneden naar boven vegen, in iOS 6: dubbelklikken op de thuisknop en dan naar links vegen). Onder AirPlay vind je jouw computer terug. Wanneer je hierop klikt en kiest voor Mirroring zal de interface direct op je computerscherm verschijnen. Ook het geluid wordt automatisch doorgeschakeld.

Instellingen

Reflector kent een hoop instellingsmogelijkheden. Zo wordt het beeld van je iPhone of iPad op je computer weergegeven in een venster met de rand van een iPhone of iPad. Zowel het type (bijvoorbeeld een iPad Air of klassieke iPad) als de kleur is in te stellen. Je kunt aangeven of het venster altijd zichtbaar moet zijn (Always on top), wat de omvang is (ware grootte of schermvullend) en of de weergave horizontaal of verticaal moet zijn. Ook kun je een andere naam voor je computer opgeven en eventueel een wachtwoord als niet iedereen verbinding mag maken.

 

© PXimport

Ook games kun je via je computerscherm spelen (en opnemen).

Een opname start en stop je via het menu of een sneltoets en na de opname vraagt het programma je direct waar en onder welke naam je de video wilt opslaan (met of zonder schermrand).

Conclusie

Reflector doet precies wat het moet doen. Het is no-nonsense, betaalbaar en bevat voldoende instellingsmogelijkheden. Het is daardoor een ideaal programma om je iPhone of iPad in je computer te integreren, om apps te kunnen draaien, demonstreren of video's op te nemen.

10

Ons oordeel

Pluspunten

Redelijk eenvoudig

Ideaal voor video’s

Uitgebreide instellingen

Minpunten

Niet gratis

Conclusie

Reflector 1.3.3 --------------- **Prijs**: $ 12,99 (Ca. € 9,50) **Taal**: Nederlands **OS**: Windows XP/Vista/7/8, Mac OS X **Website**: ...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000