SanDisk Connect Wireless Flash Drive - 'NAS' voor je smartphone

© PXimport

SanDisk Connect Wireless Flash Drive - 'NAS' voor je smartphone

Geplaatst: 25 juni 2014 - 06:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:59

Jeroen Boer

Steeds meer tablets en smartphones hebben geen microSD-kaartslot. Maar als je er films op wilt kijken, heb je wel veel opslagcapaciteit nodig en het kijken van films vanaf een clouddienst is lastig. SanDisks Connect Wireless Flash Drive is onder andere voor dit probleem een oplossing.

De Wireless Flash Drive is een usb-stick met ingebouwde wifi die je draadloos met je smartphone of tablet kunt verbinden. Je kunt de stick snel vullen door hem via usb op een pc aan te sluiten. Het flashgeheugen is een te verwijderen microSDHC-kaartje. Het is wel handig om te weten dat je in het 16- en 32GB-model maximaal een 32GB-kaartje kunt stoppen. Lees ook: 'Vrije opslagruimte smartphones oneerlijk vermeld'.

Omdat de Wireless Flash Drive via wifi wordt verbonden, kun je op je smartphone of tablet niet tegelijkertijd via wifi internetten. De Wireless Flash Drive heeft hiervoor een trucje: dit apparaatje kan zelf verbinden met je normale draadloze netwerk, waardoor je via de Wireless Flash Drive nog kunt internetten. Helaas werkt dat onderweg niet en zowel onder iOS als Android kun je niet via 3G internetten als je via wifi verbonden bent. De ingebouwde accu houdt het maximaal vier uur uit.

De Wireless Flash Drive in gebruik

Onder iOS maak je voordat je de app installeert eerst verbinding met het door de stick aangeboden wifi-netwerk, onder Android kan dat direct via de app. Vervolgens kun je de bestanden op de stick bekijken en foto's en video's back-uppen. Je kunt eveneens documenten bewerken en opslaan.

 

© PXimport

Onder Android gaat dat eenvoudig: je kunt een geopend document in bijvoorbeeld QuickOffice na wijzigingen direct opslaan in SanDisks app. Onder iOS is het lastiger: je kunt een document openen en bewerken in iWork, maar wijzigingen worden niet direct doorgevoerd. Daarvoor moet je via iWork het gewijzigde document exporteren naar de app van SanDisk. Je kunt de bestanden op de Wireless Flash Drive ook benaderen op andere mobiele besturingssystemen via de brower, maar geen bestanden uploaden.

Conclusie

SanDisks Wireless Flash Drive is vooral handig als je meer bestanden wilt meenemen om te consumeren. Daarnaast kun je hem gebruiken om je eigen foto's en video's te back-uppen. De schijf is niet echt geschikt om documenten te bewerken en vervolgens weer op te slaan, zeker niet onder iOS. Leuk is dat je met zijn drieën tegelijkertijd kunt streamen en dan ook naar verschillende films kunt kijken. Helaas mag je de Flash Drive niet in het vliegtuig gebruiken, maar dat kunnen we SanDisk niet aanrekenen.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Bestanden via usb

Films streamen

Meerdere gebruikers

Foto’s/films back-uppen

Minpunten

Bewerken lastig in iOS

Conclusie

SanDisk Connect Wireless Flash Drive ------------------------------------ **Prijs**: € 49,99 (16 GB), € 59,99 (32 GB), € 99,99 (64 GB) **Website**: [www.sandisk.nl](http://www.sandisk.nl/) **OS**: App voor iOS 5.0 of nieuwer en Android 2.3 of nieuwer (andere besturingssystemen via browser) **Draadloos**: 802.11b/g/n...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000