© PXimport

Review: Sony Walkman NWZ-W273

Geplaatst: 2 september 2013 - 12:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:01

Evi Maquoi

Er bestaan al langer spatwaterdichte mp3-spelers waarmee je zonder zorgen in de regen kunt hardlopen en ook de zogenoemde 'zwemp3-spelers' zijn niet nieuw. Sony heeft echter flink wat tijd en energie in zijn nieuwste Walkman NWZ-W273 gestopt en het resultaat is verbluffend.

De Sony Walkman NWZ-W273 heeft een opmerkelijk design. De alles-in-één-speler bestaat uit een dunne nekband met oortjes. Alle elektronica zit netjes verwerkt in twee compacte blokjes ter hoogte van de oordopjes. De mp3-speler bedienen kan eenvoudig met de acht kleine knopjes. Links vind je de volumeknoppen en een shuffle-knop, rechts vind je knoppen om van nummer te wisselen, je muziekje te pauzeren of de Walkman in en uit te schakelen. Dankzij de vergrendelknop kan je voorkomen dat je per ongeluk een knopje indrukt.

Draagcomfort

Sony levert drie paar oordopjes mee, van small tot large, zodat de mp3-speler voor iedereen geschikt is. Zodra je de juiste dopjes gekozen hebt, voel je de Walkman bijna niet zitten. Het lichtgewicht (amper 29 gram) zit onmiddellijk comfortabel en schiet in tegenstelling tot sommige andere oortjes niet los. Zelfs gebruik in combinatie met een duikbril vormt de Walkman NWZ-W273 geen enkel probleem. Aarzel niet om onder water te zwemmen, de mp3-speler is waterdicht tot twee meter diepte. Let wel, de hoofdtelefoondeeltjes zijn niet waterdicht. Je mag de Walkman dus niet onder water loskoppelen.

Drie minuten laden

Muziek overzetten gaat erg eenvoudig via de verkenner van je computer. Voor Windows-gebruikers kan het ook via de meegeleverde software Media Go terwijl Mac-users muziek kunnen overzetten via iTunes. De mp3-speler heeft een capaciteit van 4 GB en ondersteunt de meeste muziekformaten.

 

© PXimport

De Walkman NWZ-W273 zit niet alleen goed, maar klinkt ook lekker, zelfs onder water. De mp3-speler heeft niet veel energie nodig: een laadbeurt van amper drie minuten volstaat om een uur lang naar je favoriete hits te luisteren. Om de Walkman te laden, klik je het toestel op de meegeleverde houder en prik je deze in een vrije usb-poort. Een netsnoeradapter is helaas niet meegeleverd.

Conclusie

Sony heeft met zijn nieuwste Walkman NWZ-W273 een prima waterdichte mp3-speler. Een oogstrelend design in combinatie met aangenaam draagcomfort en een prima luisterkwaliteit maken dit apparaat een must-have voor zwemmers of andere fanatieke sporters. De Walkman is beschikbaar in onopvallend zwart, stijlvol wit of hip blauw.

Sony Walkman NWZ-W273

Prijs € 79,-

Aansluitingen Usb

Geheugen 4 GB

Ondersteuning Mp3, wma zonder drm, aac-lc

Oordopjes S, M en L

Gewicht 29 gram

Accu 1,5 uur laden is 8 uur muziek spelen

Pluspunten

Comfortabel

Snel opladen

Eenvoudig in gebruik

Hindert niet in combinatie met duikbril

Minpunten

Oppassen met zeep

Geen netsnoeradapter

SCORE 8/10

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten