Samsung introduceert in juni eerste Tizen-toestellen

© PXimport

Samsung introduceert in juni eerste Tizen-toestellen

Geplaatst: 16 april 2014 - 10:15

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Redactie ID.nl

Samsung introduceert rond juni de eerste twee toestellen die op het eigen Tizen-besturingssysteem draaien. Dat nieuwe ecosysteem moet de concurrentie aangaan met Android, het OS dat Samsung momenteel gebruikt voor toestellen als de Galaxy S5 en de Galaxy Note 3.

Uitstel is geen afstel wat betreft het Tizen OS op smartphones. Ondanks meerdere vertragingen belooft topman Yoon Han-kil van Samsung in een interview met Reuters dat de eerste twee Tizen-phones rond juni daadwerkelijk verschijnen. De man die verantwoordelijk is voor productstrategie legt daarin uit dat slechte marktomstandigheden de reden zijn geweest waardoor de lancering met providers DoCoMo en Orange zijn uitgesteld.

"We hebben onze strategie aangepast en introduceren de telefoon in een paar landen waar we het goed kunnen doen", aldus Han-kil, die denkt dat Tizen een succesvol platform is wanneer 15 procent van Samsungs totale smartphone-verschepingen op het nieuwe OS draait. Samsung hoopt met name op de verdiensten van third-party apps en diensten van zijn eigen mobiele OS, dat daarmee een stukje marktaandeel van Android en iOS moet afsnoepen.

Direct een high-end model

Samsungs eerste Tizen-toestel, die dus aan het einde van het tweede kwartaal van dit jaar verschijnt, wordt een high-end model. Het tweede toestel mikt op het midden van de markt, vertelt de Samsung-topman. Zo moet er direct een groei in volume ontstaan.

De Zuid-Koreaanse fabrikant verraste vorige week met de tweede versie van zijn Gear-smartwatch, die geen Android maar Tizen draait. Daarmee staan de jarenlang zeer succesvolle mobiele partners voor de verandering lijnrecht tegenover elkaar. Wordt vervolgd?

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000