Slimme multitasking-apps en-tools voor Android

© PXimport

Slimme multitasking-apps en-tools voor Android

Geplaatst: 14 juni 2015 - 05:13

Aangepast: 14 december 2022 - 15:29

Redactie ID.nl

Waarschijnlijk is één van de redenen waarom je Android gebruikt de mogelijkheid om de manier waarop je smartphone zicht gedraagt te tweaken en manipuleren. Android heeft een breed scala aan functies die precies dat doen.

Google's besturingssysteem biedt veel flexibiliteit en powerfuncties. Maar als je hunkert naar meer, zul je blij verrast worden door de dingen die sommige ontwikkelaars voor je ontworpen hebben. Lees ook: 11 geweldige Android-functies die je moet gebruiken.

Dergelijke apps geven je meer controle en aanpassingsopties met betrekking tot dingen die je dagelijks doet, zoals het opslaan van een link, multitasking of het laden van een app. Elke smartphonegebruiker heeft een ander palet, maar de kans is groot dat tenminste één van deze apps onmisbaar voor je zal worden.

Lazy Swipe is geweldig om dingen aan te passen

 

© PXimport

Kies met Lazy Swipe welke apps je bij de hand wilt hebben.

Ik ben dol op Lazy Swipe. De naam is enigszins misleidend - het gaat niet echt om lui zijn, het zorgt ervoor dat je meer controle hebt en apps sneller kunt laden.

Lazy Swipe maakt een aparte launcher op je thuisscherm aan die altijd paraat is. Door vanuit de hoeken naar binnen toe te swipen (of het midden, als je dat liever doet) krijg je een halve cirkel te zien met je meest recentelijk gebruikte apps, tools en snelle links naar functies zoals de zaklantaarn.

Het is de eerste nieuwe kijk op de manier waarop je apps benadert die me echt bevalt, na vele pogingen van launchers zoals Avitate of HTC's nieuwe widget die proberen te voorspellen welke apps je nodig hebt op basis van tijd of locatie. Het is vooral handig als je een grotere telefoon hebt, zoals een Galaxy S6 Edge of Nexus, omdat de iconen van apps die ver bovenaan het scherm staan misschien lastig met je vingers aan te raken zijn.

Je kunt ook andere thema's toevoegen, waarvan de meeste een donkere kleur hebben die toespeelt op Material Design-richtlijnen. Mijn favoriet was het Bubble-thema (het doet je misschien denken aan de app lay-out van de Apple Watch, wat geen slechte zaak is).

Als Lazy Swipe je echt bevalt, moet je eens kijken naar de bijbehorende app Lockscreen, die je toegang tot de werkbalk geeft zonder dat je eerst de telefoon hoeft te ontgrendelen.

Lazy Swipe is gratis, maar één van de ruimtes voor de apps wordt dan wel gereserveerd voor een gepromote app uit de Play Store. Het is niet erg opdringerig, maar ik zou er wel een paar euro voor over hebben om het weg te halen.

Flynx vereenvoudigt het openen van links

 

© PXimport

Flynx verandert artikelen die je wilt lezen in kleine bubbels.

Flynx is een slimme app voor het opslaan van artikelen die je misschien over een paar minuten wilt lezen, nadat je klaar bent met je sociale media sessie. Het lijkt op een mengeling van Pocket en Facebook Messenger. Wanneer je de app inschakelt zullen links in een kleine bubbel geopend worden, waarna ze op de zijkant van het scherm verzameld worden totdat je ze wilt doornemen.

De app formatteert de tekst ook opnieuw en haalt alle afbeeldingen en advertenties weg zodat het beter leesbaar is. Het is geweldig voor het surfen op sociale netwerken, waarbij je al gauw een heleboel dingen vindt die je wilt lezen. Voor langere stukken gebruik ik liever Pocket, maar Flynx houdt ze op de voorgrond als je een aantal kortere artikelen wilt doornemen.

Het heeft ook een Pocket-achtig archief voor je verhalen. Deze kun je benaderen via de Flynx-app.

TapPath voor snel opslaan en delen

 

© PXimport

Met TapPath kun je kiezen wat er moet gebeuren als je op een link drukt.

Er is heel wat leesvoer te vinden. Dit is goede add-on als je veel gebruik maakt van Pocket of veel links deelt of opslaat met je Android-telefoon of tablet.

Hoewel Android veel uitbreidingsmogelijkheden heeft voor het openen van links met een app naar keuze, kan het proces van het selecteren van een app een beetje traag verlopen wanneer de Share-knop vol is komen te staan met verschillende opties.

Met TapPath kun je kiezen wat er gebeurt wanneer je één, twee of drie keer op een link drukt. Elke actie correspondeert met een specifieke applicatie. Zo kun je eenmalig drukken voor Chrome, twee keer om iets in Pocket op te slaan of drie keer om de Share Picker tevoorschijn te halen (afgebeeld).

Je kunt natuurlijk je eigen dienst kiezen, dus als je dingen naar Evernote of iets anders wilt sturen hoef je alleen maar die instelling in de TapPath-app te veranderen. Als je eenmaal kunt onthouden welke combinatie wat doet, zul je zien dat het enorm veel sneller en handiger is dan de traditionele manier.

Last App Switcher

 

© PXimport

Last App Switcher plaatst een permanente knop op het scherm die je meteen naar je laatst gebruikte app brengt.

Android is al vrij goed voor multitasking, maar sommige Android-gebruikers zijn altijd op zoek naar iets extra's om de boel te versnellen.

Last App Switcher is hiervoor een geweldige tool. De app plaatst een zwevende knop op je scherm (is het thema je opgevallen?) dat je meteen naar de app brengt die je het laatst gebruikt hebt. Je kunt de multitasking lay-out met kaarten meteen overslaan.

Het is vrij snel, tot op het punt dat je zo'n 20 verschillende apps gebruikt hebt. Daarna werd het voor mij wat traag, maar jouw ervaring kan natuurlijk verschillen afhankelijk van je hardware of aangepaste interface.

Maar laat dit je er niet van weerhouden. Op veel manieren is Last App Switcher een betere implementatie dan de Terug-knop van Android, die soms inconsistent kan zijn als je bepaalde apps gebruikt.

Misschien vind je slechts één van deze apps prettig. Maar dat is juist één van de voordelen van Android - dat je zoveel controle over het besturingssysteem kunt hebben dat het helemaal naar jouw wens functioneert.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000