Sneller typen met Swiftkey Keyboard

© PXimport

Sneller typen met Swiftkey Keyboard

Geplaatst: 10 april 2014 - 09:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:57

Redactie ID.nl

Op je smartphone zit standaard een toetsenbord geïnstalleerd. Deze is vrij beperkt en biedt weinig aanpassingsmogelijkheden. Daarom hebben wij een poging gewaagd met een alternatief toetsenbord: Swiftkey keyboard. De naam doet vermoeden dat we hier snel en effectief mee kunnen werken.

Swiftkey Keyboard biedt veel meer inzicht in je typegebruik dan je standaard toetsenbord. Zo kun je precies zien bij de Gebruiksstatistieken hoe efficiënt je typt ten opzichte van je vorige keyboard. De applicatie houdt ook bij hoe vaak het de juiste Voorspelde woorden heeft aangegeven en hoe vaak je gebruikmaakt van Aanvullende woorden, waardoor je zelf minder hoeft te slepen of typen. Het aantal Flowed woorden, ofwel de woorden die je met een sleep intypt die kloppen, worden voor je bijgehouden. Je krijgt hierdoor enig inzicht in je typekwaliteiten.

 

© PXimport

Swiftkey biedt veel toepassingsopties.

Stijl en thema's

Het leukste en wellicht belangrijkste aan de Swiftkey Keyboard-app is de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende thema's. Onder Thema en lay-out kun je bij Thema kiezen uit veertien verschillende toetsenbordstijlen. De variatie is vrij groot met opties om strak gelijnde of felgekleurde toetsenstijlen te kiezen. Daarnaast kun je onder Thema en lay-out ook bepalen welke toetsen wel of niet op je keyboard zitten. Je kunt pijltoetsen invoegen, cijfers links van de toetsen weergeven of tekens met accenten laten weergeven. Dat laatste is een standaard instelling bij de meeste toetsenborden, maar je kunt deze ook uitzetten.

 

© PXimport

Pas zelf de stijl en kleur aan naar eigen smaak.

Brede taalselectie en tekstcorrectie

Swiftkey Keyboard bevat meer dan vijftig verschillende talen. Deze kun je downloaden en instellen (meerdere talen tegelijk gebruiken is mogelijk) om Swiftkey suggesties te laten geven of woorden op te slaan in die taal. Als je internationale connecties hebt is dat handig en het werkt echt. Het typen gaat makkelijker en sneller. Nadelen zijn het prijskaartje van 3,99 euro en dat spreekberichten vaak niet goed doorkomen. Praten tegen je smartphone zorgt ervoor dat je toch meer aanpassingen moet maken, bij typen is dit veel minder.

Swiftkey is te downloaden in de Google Play Store en Apple App Store en is synchroniseerbaar met alle Android en iOS-apparaten.

 

© PXimport

Je moet goed zoeken om een taal te vinden die ontbreekt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000