Sony lanceert Xperia Z4 komende zomer

© PXimport

Sony lanceert Xperia Z4 komende zomer

Geplaatst: 20 april 2015 - 10:17

Aangepast: 24 november 2022 - 11:20

Jeroen Kuiper

Sony heeft aangekondigd dat de nieuwe Xperia Z4 deze zomer uitkomt in Japan. Wanneer de Sony-smartphone in de rest van de wereld te koop zal zijn is nog niet bekend.

De Sony Xperia Z4 komt deze zomer uit in Japan. Dat maakte het bedrijf via een persbericht bekend. Deze zomer komt ook de tablet versie van de Z4 uit in het wit en zwart. Ten opzichte van de Z3 (review) heeft de Z4 geen grote veranderingen ondergaan, al is het nieuwe toestel wel dunner en lichter dan zijn voorganger. De nieuwe smartphone van Sony is 6.9 millimeter dik en heeft een 144gram behuizing van glas en metaal. In Japan is de Z4 deze zomer beschikbaar in de kleuren wit, zwart, koper en groen.

Sony Xperia Z4

De Xperia Z4 beschikt, net als zijn voorgangers, over een 5.2-inch 1080p LCD beeldscherm. De frontcamera van de smartphone heeft vijf megapixels en elektronische beeldstabilisatie. De camera aan de achterkant van de Z4 heeft 20,7 megapixels. Doordat de behuizing kleiner is dan die van zijn voorganger heeft de Z4 een 2930mAh batterij die kleiner is dan de accu van de Z3. De Sony-smartphone heeft een Snapdragon 810 processor van Qualcomm en 3GB werkgeheugen.

Het is op het moment van schrijven nog niet bekend hoeveel de Z4 moet gaan kosten en wanneer de smartphone in de rest van de wereld te koop is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten