Zo voorkom en verwijder je virussen op Android met AVG

© PXimport

Zo voorkom en verwijder je virussen op Android met AVG

Geplaatst: 27 augustus 2014 - 04:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:03

Redactie ID.nl

Als je applicaties buiten de Play Store van Google om installeert, kan het voorkomen dat je Android-toestel besmet raakt met malware. Wil je toch veilig zijn buiten de applicatiewinkel van Google, dan kan Antivirus Gratis van AVG je helpen je toestel schoon te houden. Wij leggen uit hoe.

Installeer je eigenlijk alleen apps uit de Google Play-applicatiewinkel, dan heb je weinig aan antivirusapplicaties. Google scant de applicatiewinkel zelf op malware. Een kritische blik op de machtigingen die apps vragen is voldoende, een antivirus-app is alleen maar zonde van je systeemcapaciteit. Installeer je echter zelf apps uit apk-bestanden die je van internet downloadt, dan heb je de bescherming uit de Play Store niet meer en is het risico op malwarebesmetting veel groter.

Na het installeren van AntiVirus Gratis van AVG wordt gevraagd om een scan uit te voeren. De app gaat direct op zoek naar besmette programma's en apps die op je Android-apparaat geïnstalleerd staan. Je bestanden, instellingen, postvakjes en apps worden gecontroleerd op mogelijke virussen en malware. Het uitvoeren van een scan duurt ongeveer tien minuten, tenzij je hele smartphone volstaat met applicaties.

 

© PXimport

Bij infecties op je Android-apparaat krijg je direct een melding.

Verwijderen van troep

Als AntiVirus Gratis van AVG geïnfecteerde programma's vindt, dan krijg je na de scan direct een melding te zien van het aantal besmette programma's. Als je klikt op problemen oplossen dan krijg je een overzicht van de infecties te zien. Klik hier eerste een van de categorieën aan, en klik vervolgens op het geïnfecteerde programma. Je kunt deze dan direct via de AVG virusscanner verwijderen. Als je merkt dat je na het downloaden van een app minder goede prestaties hebt van je smartphone of tablet, dan kun je de scan uitvoeren om problemen op te sporen.

 

© PXimport

Met een druk op de knop haal je geïnfecteerde bestanden weg.

Bonusfuncties

In de app kun je direct aan de icoontjes zien hoe goed je smartphone beveiligd is. Volledig groene cirkels geven aan dat alles perfect is, waarbij oranje een gevarenzone betekent. Bij cirkels die niet af zijn moeten nog gegevens aangevuld worden om je smartphone of tablet optimaal te beveiligen. Je weet dus precies hoe goed je apparaat beveiligd is tegen inbraken en besmette programma's.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000