Voorkom dat Facebook automatisch video's afspeelt op Android en iOS

© PXimport

Voorkom dat Facebook automatisch video's afspeelt op Android en iOS

Geplaatst: 13 augustus 2014 - 08:16

Aangepast: 24 november 2022 - 11:02

Redactie ID.nl

Er worden enorm veel video's gedeeld op Facebook. Video's worden ook automatisch afgespeeld op Facebook's mobiele apps, wat irritant is. Hier leggen we uit hoe je dit kunt voorkomen op je iPhone en Android-toestel.

Android app

Stap 1. Open de Facebook Android-app en open het Settings menu. Om dit te doen moet je op het icoon met drie horizontale lijnen drukken, rechts bovenaan naast je News Feed (niet het icoon met drie horizontale lijnen en een silhouet; hiermee wordt Facebook Chat geopend).

 

© PXimport

Stap 2. In het Settings menu kun je nu een link naar je profielpagina, vrienden, evenementen, foto's, pagina's die je beheert, enzovoorts zien.

 

© PXimport

Stap 3. Scrol omlaag naar het Help & Settings gedeelte en kies het bovenste item: App Settings.

 

© PXimport

Stap 4. Onder General Settings, selecteer Video Auto-play.

 

© PXimport

Stap 5. Deze instelling biedt drie opties: On, Wi-Fi Only en Off. Kies Off als je wilt dat video's nooit automatisch worden afgespeeld op Facebook; kies Wi-Fi Only als je niet wilt dat video's automatisch worden afgespeeld omdat je bang bent om je datalimiet te overschrijden.

 

© PXimport

iOS-app voor iPhone en iPad

Je kunt hetzelfde Video Auto-play menu vinden in iOS, maar het staat op een andere plek. In plaats van te zoeken naar een instellingenmenu binnen de Facebook app, moet je het Settings menu van je iPhone of iPad openen en omlaag scrollen naar Facebook en deze optie selecteren.

Kies vervolgens Settings, en selecteer Auto-play onder Video. Je krijgt vervolgens dezelfde drie opties: On, Wi-Fi Only en Off.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000