© PXimport

Wearables verkopen goed

Geplaatst: 22 augustus 2014 - 07:48

Aangepast: 14 december 2022 - 15:49

Redactie ID.nl

Onderzoeksbureau Canalys laat weten dat de eerste helft van 2014 flink meer wearables zijn verkocht in vergelijking met een jaar eerder. Dat is ook niet zo moeilijk aangezien die markt vorig jaar nog amper bestond.

Volgens Canalys zijn in de eerste maanden van 2014 wereldwijd maar liefst 684 procent meer wearables verkocht dan een jaar eerder. Zowel standaard fitnessbandjes als de wat slimmere 'smartwatches' doen het goed.

Canalys maakt het onderscheid tussen standaard wearables en 'smart wearables' omdat volgens het bureau de fitnessbandjes van Fitbit en Jawbone niet over één kam te scheren zijn met de slimme horloges van fabrikanten als Samsung. Fitbit en Jawbone zijn trouwens marktleiders in eerste categorie, gevolgd door Nike - dat daalde qua marktaandeel - en Garmin.

Op gebied van smartwatches is Samsung op dit moment nog heer en meester met de Gear 2, de Gear 2 Neo en de Gear Fit. Verwacht wordt dat later dit jaar door de komst van het besturingssysteem Android Wear nog veel meer draagbare slimme horloges op de markt zullen verschijnen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000