YouTube-video's opslaan

| 13 september 2007, 16:06

How To

De immens populaire videodienst YouTube biedt duizenden filmpjes aan die u streaming online kunt bekijken. Opslaan van deze video's (om ze bijvoorbeeld op uw draagbare videospeler te bekijken) is geen optie die standaard beschikbaar is. Met een webdienst als KeepVid is het echter een fluitje van een

Met behulp van KeepVid (www.keepvid.com) kunt u in een paar eenvoudige stappen elk willekeurig YouTube-filmpje opslaan. Eerst kopieert u de url van de betreffende video, (bijvoorbeeld http://www.youtube.com/watch?v=qg1ckCkm8YI), vervolgens plakt u deze in het invoerveld op www.keepvid.com en klikt u op download. Hierna wordt automatisch de downloadlink gegenereerd.

Vervolgens is het een kwestie van rechtsklikken op deze link en kiezen voor Doel opslaan als. Het filmpje wordt gedownload en is klaar voor verdere bewerking. Naast YouTube wordt ook nog een groot aantal andere videodiensten ondersteund, zoals Google Video, Dailymotion en Metacafe.

Flash Video

Het doelbestand is overigens een FLV-bestand (Flash video) en is op uw computer af te spelen met bijvoorbeeld FLV-Player of VLC media player.

FLV omzetten

Omzetten naar een videoformaat dat u op uw draagbare videospeler kunt bekijken kan met bijvoorbeeld Freez FLV to AVI MPEG WMV Converter.


De reacties worden ingeladen, een moment geduld...