Zo zet je 'Laatst gezien' uit in WhatsApp

© PXimport

Zo zet je 'Laatst gezien' uit in WhatsApp

Geplaatst: 15 april 2014 - 07:52

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Redactie ID.nl

Als je gebruikmaakt van WhatsApp dan ben je ongetwijfeld bekend met de 'Laatst gezien'-functie. Iedereen kan zien wanneer jij voor het laatst online bent geweest en berichtjes hebt gecheckt. Je kunt dit echter makkelijk uitzetten op zowel de iPhone als een Android-smartphone.

Start WhatsApp op en ga naar Instellingen. Deze vind je op een Android-toestel doorgaans rechtsboven in het scherm onder de drie stippen, maar op sommige smartphones heb je de menu-knop met dubbele strepen nodig. Deze vind je links of rechts onderin op je toestel. Bij de iPhone vind je de instellingen onderin. Druk hierop en een klein keuzemenu opent zich. Ga nu naar Instellingen.

 

© PXimport

Bij instellingen kun je ook je profiel aanpassen.

Laatst gezien op Android

Bij Instellingen kun je je profiel aanpassen of de geluidstonen van meldingen aanpassen. Die functies hebben we nu niet nodig, kies voor de optie Account. Vervolgens ga je naar Privacy en zie je bovenin Laatst gezien. Druk hierop en pas de instellingen aan van Iedereen naar Niemand, of Mijn contacten. Je instellingen zijn aangepast en worden doorgevoerd, al kan het zijn dat de uitwerking ervan pas een paar uur later zichtbaar is. Dat heeft met de applicatie zelf te maken.

 

© PXimport

Je aanpassing wordt soms later pas uitgevoerd.

Laatst gezien op iOS

Eenmaal bij de Instellingen, druk je vervolgens op Account. Ga nu door naar Privacy. Bovenin het scherm staat de optie Laatst gezien weergegeven. Als je hierop drukt kun je aangeven of Iedereen, Mijn contacten of Niemand mag zien wanneer je online bent geweest. Na je keuze kun je verder gaan met de applicatie, je instellingen zijn opgeslagen.

 

© PXimport

Bepaal zelf wie mag zien dat je online bent geweest.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000