Zo installeer je iOS 8 nu al op je iPhone en iPad

© PXimport

Zo installeer je iOS 8 nu al op je iPhone en iPad

Geplaatst: 21 juli 2014 - 06:30

Aangepast: 24 november 2022 - 11:01

Redactie ID.nl

Het is mogelijk, en in feite relatief eenvoudig, om iOS 8 op een iPhone of iPad te installeren. Hier laten we zien hoe je dat nu alvast kunt doen.

iOS 8: Waarom je het misschien niet wilt

Alle iPhone- of iPad-gebruikers kunnen de iOS 8 beta vandaag installeren, mochten ze dat willen. Maar er zijn een aantal kanttekeningen. Als je nog geen Apple Developer account hebt, zul je 79 euro moeten betalen om je te registreren. Bovendien installeer je een beta OS op je iPhone of iPad. Incomplete software releases bieden een mooie blik op de toekomst, maar er zullen bugs in zitten. En het kan dat apps die je onder iOS 7 gebruikt onder iOS 8 nog niet goed werken.

iOS 8: Word lid van het iOS 8 beta-programma

Om iOS 8 vòòr de publieke lancering te installeren moet je lid worden van het iOS Developer Program.

Net als alle beta testprogramma's is het de bedoeling dat gebruikers het nieuwe besturingssysteem onder de knie proberen te krijgen en daarbij fouten genereren of opmerken en deze aankaarten bij Apple. Maar nog belangrijker voor Apple is het feit dat app-ontwikkelaars een kans krijgen om het nieuwe OS uit te proberen, zodat ze aan de slag kunnen met het schrijven van nieuwe apps en het updaten van bestaande apps voor het nieuwe besturingssysteem. Dus het iOS 8 beta-programma is vooral gericht op app ontwikkelaars.

Om het te installeren moet je dus een geregistreerde Apple-ontwikkelaar worden. Dit kan door je op Apple's site voor ontwikkelaars in te schrijven voor het iOS Developer Program met je Apple ID. Je zult daarvoor 79 euro per jaar moeten betalen.

Nu kun je deelnemen aan het beta programma door naar het iOS Dev Center te gaan, in te loggen, en de beta te downloaden.

 

© PXimport

iOS 8: Download en installeer de iOS 8 beta

In het online iOS Dev Center moet je de UDID van je iPhone of iPad registreren. Dit is een uniek identificatienummer dat Apple laat zien op welke apparaten de iOS 8 beta draait. Om de UDID van je iPhone of iPad te vinden moet je het apparaat inpluggen in iTunes, op het icoon van het apparaat klikken in de rechterbovenhoek, het tabblad Summary bekijken en op Serial Number klikken.

Zet de UDID in het juiste veld op de iOS Dev Center website. De iOS Dev Center website zal vragen welke versie van de iOS 8 beta je voor je iPhone of iPad wilt downloaden. Selecteer het juiste model uit de lijst.

Maak terwijl de iOS 8 beta naar je pc of Mac gedownload wordt een back-up van de iPhone of iPad waarop je de iOS 8 beta gaat installeren. Zodra de download voltooid is, moet je het bestand unzippen. Daarna heb je een bestand met de extensie .IPSW. Koppel je iPhone of iPad aan iTunes.

 

© PXimport

Houd Shift (Alt op een Mac) ingedrukt en klik op de knop Restore iPhone op het summary tabblad van het apparaat (naast Check for Update). Zoek naar het .IPSW bestand dat je gedownload hebt en selecteer het. iOS 8 zal nu op je iPad op iPhone worden geïnstalleerd. Het proces neemt enkele minuten in beslag.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000