5 verbeteringen van de Surface 2-tablet met Windows 8.1

© PXimport

5 verbeteringen van de Surface 2-tablet met Windows 8.1

Geplaatst: 23 september 2013 - 13:20

Aangepast: 16 november 2022 - 10:00

Elmar Rekers

Microsoft heeft maandag zijn tweede generatie Surface-tablets aangekondigd. De Surface 2, zoals de nieuwe tablet met Windows RT 8.1 heet, belooft dunner, lichter en krachtiger te zijn dan zijn voorganger. Hier de vijf grootste verbeteringen.

01. Surface 2 is sneller

Microsoft heeft zijn nieuwe RT-tablet voorzien van een snellere Tegra 4-processor, daar waar de eerste tablet het moest stellen met een Tegra 3-chipset. Mede hierdoor moet de batterijduur van de tablet zijn verlengd tot 10 uur tijdens het kijken van video's. Qua opslagcapaciteit kan er gekozen worden voor 32 (439 euro) of 64 GB (539 euro).

02. Full HD-beeldscherm

Een van de grootste kritiekpunten op de eerste Surface RT-tablet was het gebrek aan een kwaliteitsscherm. Dit probleem lijkt Microsoft met de Surface 2 te tackelen door een Full HD-display van 10 inch (1920 x 1080 pixels) te gebruiken.

 

© PXimport

03. Betere accessoires

Microsoft heeft in totaal zeven accessoires voor de Surface 2 aangekondigd. Zo komt er onder meer een docking station beschikbaar en een Power Cover. De laatstgenoemde is een toetsenbord dat over een ingebouwde batterij beschikt. Voor een betere connectiviteit van accessoires en randapparatuur is er nu een usb 3.0-poort aanwezig, in plaats van de usb 2.0-poort op de eerste Surface RT.

 

© PXimport

04 Betere camera's op de Surface 2

Microsoft heeft de camera-prestaties van zijn nieuwe tablet ook flink opgekrikt. Zo zit er achterop het apparaat nu een 5 megapixel-camera, aan de voorzijde zit een 3,5 megapixel-sensor voor het voeren van videogesprekken.

05. Windows RT 8.1

Als besturingssysteem zal het verbeterde Windows 8.1 op de Surface 2 aanwezig zijn. Uiteraard is hierbij wel weer voor een aangepaste RT-versie gekozen, waardoor onder meer de desktop-omgeving niet aanwezig zal zijn. Wel zorgt 8.1 voor een verbeterde werking van de multitasking, zijn er betere standaard apps aanwezig en kan het startscherm verder gepersonaliseerd worden.

Microsoft zal de Surface 2, en de eveneens aangekondigde Surface Pro 2, op 22 oktober lanceren in Nederland.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten