De 12 beste game-accessoires voor je iPad

© PXimport

De 12 beste game-accessoires voor je iPad

Geplaatst: 24 mei 2015 - 05:25

Aangepast: 14 december 2022 - 15:34

Evi Maquoi

Speel je regelmatig een spelletje op je iPad, dan kun je daar mogelijk meer plezier aan beleven als je goede game-accessoires aanschaft. Denk aan controllers die je op je tablet aansluit of een accessoire waarmee je je iPad-spellen op de televisie afspeelt. Wij geven 12 tips.

Lees ook: De 13 beste games voor je iPhone of iPad.

Compact

Een drukgevoelig D-pad, dubbele analoge joysticks, vier schouderknoppen en evenveel actieknoppen... En dat allemaal zo compact dat ie heel eenvoudig mee te nemen is. De Stratus is beschikbaar in zwart en wit en is compatibel met de iPad mini, iPad Air (2) en iPads vanaf de vierde generatie.

SteelSeries Stratus Wireless Gaming Controller

Fabrikant SteelSeries

Prijs € 69,95 (via Apple Store)

Verzendkosten Gratis

Website www.steelseries.com

© PXimport

Extra grip

Deze draadloze gamecontroller ligt comfortabel in de hand en doet dankzij de vorm, drukgevoelige knoppen en twee analoge triggers wat denken aan de Xbox 360-controller. Met behulp van twee AA-batterijen levert ie zo'n 40 uur gameplezier.

SteelSeries Stratus XL

Fabrikant SteelSeries

Prijs € 69,95 (via Apple Store)

Verzendkosten Gratis

Website www.steelseries.com

© PXimport

Beken kleur

Wit, blauw, rood, oranje of toch liever zwart? Deze draadloze controller koppel je in een handomdraai aan je iPad. Bovendien biedt ie ook ondersteuning voor een multiplayermodus. Heb je ook een iPhone? Dan kun je die bovenaan vastklikken.

Mad Catz Micro C.T.R.L.i Mobile Gamepad

Fabrikant Mad Catz

Prijs € 49,99

Verzendkosten € 9,52

Website www.madcatz.com

Robuust

Deze solide controller ligt prima in de hand en is geschikt voor elke iPad vanaf de derde generatie. Ideaal voor BioShock, Star Wars: Knights of the Old Republic of Asphalt 8: Airborne. Speciaal voor iPod touch en iPhone 5 (en nieuwer) zit er in het midden een uitklikbare houder.

MOGA REBEL Premium Game Controller

Fabrikant MOGA

Prijs £ 50,15 (ca. € 67,-) (via Amazon.co.uk)

Verzendkosten Gratis

Website www.mogaanywhere.com

Klik en speel

Het unieke van deze controller is dat je 'm om je iPad, iPad mini of iPhone klemt. Vervolgens kun je met behulp van het D-pad, twee analoge sticks en triggers aan de slag. Ben je al enthousiast? Nog even geduld! Het apparaat komt pas later dit jaar op de markt.

ClamCase GameCase

Fabrikant ClamCase

Prijs Nog niet bekend

Verzendkosten Nog niet bekend

Website www.gamecase.com

© PXimport

En... actie!

GTA Vice City, Temple Run of Virtua Tennis krijgt een hele andere dimensie met deze controller. Schuif de GAME GRIP STG-ONE open, stop je iPad (mini) erin en maak verbinding via bluetooth om midden in de actie te zitten.

GAME GRIP STG-ONE

Fabrikant Bigben Interactive

Prijs € 49,40 (via Amazon.de)

Verzendkosten Gratis

Website www.gamegrip-stgone.com

© PXimport

Nostalgie

Houd je van oude arcadegames? Dankzij deze vintage controller voor je iPad weet je weer hoe het echt voelt om Asteroids, Centipede of Super Breakout te spelen. Nostalgie ten top.

Atari Arcade for iPad

Fabrikant Atari

Prijs € 79,99 (via Bol.com)

Verzendkosten Gratis

Website www.atari.com

Mobiele joystick

Bevestig Fling met de zuignap op je iPad en je bent klaar om je games een stuk preciezer te besturen. Dankzij het transparante design hoef je zelfs niets op het scherm te missen.

Fling

Fabrikant Ten One Design

Prijs € 10,71 (via Amazon.de)

Verzendkosten Gratis

Website www.tenonedesign.com

 

© PXimport

Dobbelen!

Om gezelschapsspellen nog een tikkeltje leuker te maken, heeft een Poolse fabrikant een bluetooth dobbelsteen ontworpen met accelerometer, magnetometer en thermometer aan boord. De hightech teerling is compatibel met een heleboel leuke games.

DICE+

Fabrikant Game Technologies S.A.

Prijs € 39,99

Verzendkosten € 5,-

Website www.dicepl.us

 

© PXimport

Button bashing

Op zoek naar de authentieke spelervaring uit de jaren tachtig? Stop je iPad in deze iCade Core, koppel de twee apparaten via bluetooth aan elkaar en je kunt je helemaal uitleven. De console is compatibel met meer dan 500 arcadegames uit de App Store.

iCade Core

Fabrikant ION AUDIO

Prijs € 99,95 (via Coolblue)

Verzendkosten Gratis

Website www.ionaudio.com

 

© PXimport

Klassieker

Pac-Man, Super Mega Worm, Namco Arcade... Dankzij deze controller, gebaseerd op de Nintendo NES 8-bit, herbeleef je je eigen jeugd. De controller is uitgerust met bluetooth en past perfect in je broekzak.

8-Bitty Controller

Fabrikant ThinkGeek

Prijs $ 24,99 (ca. € 22,-) (via Amazon.com)

Verzendkosten Gratis

Website www.thinkgeek.com

Op groot scherm

Vind je het scherm van de iPad te klein om echt van je games te kunnen genieten? Dankzij Apple TV kun je via AirPlay games streamen naar je tv. Je iPad doet vervolgens dienst als controller. Een aanrader!

Apple TV

Fabrikant Apple

Prijs € 99,-

Verzendkosten Gratis

Website www.apple.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000