Een usb-stick gebruiken met je iPad

© PXimport

Een usb-stick gebruiken met je iPad

Geplaatst: 15 april 2014 - 06:35

Aangepast: 24 november 2022 - 10:37

Martin Gijzemijter

Wanneer je Apple vraagt of je een usb-stick kunt gebruiken met je iPad, dan is het antwoord "nee". Toch is dat niet helemaal waar, al is de manier waarop je een usb-stick kunt gebruiken wel beperkt. Je hebt er (uiteraard) een usb-stick voor nodig en een Camera Connection Kit.

Juiste usb-stick kiezen

Het is niet zo dat je zomaar een usb-stick kunt kopen en moet verwachten dat deze werkt met je iPad. Verschillende soorten usb-sticks vragen namelijk een verschillende hoeveelheid stroom en dat betekent dat de ene stick wel zal werken en de andere niet reageert.

Het is niet bekend wat de maximale hoeveelheid stroom is die een usb-stick kan vragen, dus dat is een kwestie van uitproberen. Zorg ook dat het een zo normaal mogelijke stick is. Oftewel, die oude U3-stick die je nog ergens in de la hebt liggen, die zul je niet kunnen gebruiken.

 

© PXimport

Je moet wel de juiste USB-stick hebben. Een oude U3-stick werkt waarschijnlijk niet.

Formatteren en indeling

Vervolgens dien je de stick nog te formatteren. Aangezien de iPad een Apple-product is, zou je denken dat je dient te formatteren in de indeling die Apple ook gebruikt voor OS X. Niets is minder waar, sterker nog, je moet zelfs formatteren in FAT32-indeling, inderdaad, welke jarenlang door Windows werd gebruikt.

Wanneer je geformatteerd hebt, dien je nog de juiste mappenstructuur aan te maken, zodat je iPad de stick als een verwisselbaar medium herkent. Dat is gelukkig vrij eenvoudig, je maakt een map aan die je de naam DCIM geeft. Hierin kopieer je vervolgens de foto's en (compatible) video's die je op je iPad wilt plaatsen. Verbind je usb-stick nu met je iPad via een Camera Connection Kit, en de iPad zal de stick (indien compatible) herkennen. De app Foto's zal worden geopend en je kunt de foto's en video's die je op de stick hebt gezet, kopiëren naar je iPad.

 

© PXimport

Je hebt er een CCK voor nodig, maar dan kun je de foto's en video's wel van je stick importeren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000