Films vanuit Dropbox bekijken met VLC-player iPad app

© PXimport

Films vanuit Dropbox bekijken met VLC-player iPad app

Geplaatst: 29 oktober 2013 - 11:27

Aangepast: 24 november 2022 - 10:28

Redactie ID.nl

Als je op je iPad filmpjes wilt kijken kun je natuurlijk gewoon aan de slag met iTunes. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden en wie veel met Dropbox werkt, heeft waarschijnlijk wel wat aan deze How To.

Stap 1 Film bestanden toevoegen aan Dropbox

Misschien heb je al heel wat videobestanden in je archief of ben je dat aan het aanleggen. Het toevoegen van videobestanden aan Dropbox werkt verder precies hetzelfde als alle andere bestanden. Mocht je nog gen videocontent hebben, dan is het ook mogelijk om bijvoorbeeld YouTube filmpjes te downloaden via Keepvid.

Stap 2 Installeer de VLC-app op je iPad (gratis)

VLC 2.0 voor iOS kan alle soorten media- en filmbestanden afspelen in de meeste gangbare formaten zonder dat conversie naar andere bestandstypen nodig is. Er is in de nieuwe app ook support voor ondertiteling en het weergeven van media op externe schermen of via AirPlay. Alle op de desktop versie gangbare bestandsformaten kunnen ook met de app worden afgespeeld.

De VLC app voor iOS vind je hier.

Stap 3 Voeg bestanden toe aan je VLC app

In de VLC app vind je in de navigatie de mogelijkheid om bestanden te importeren vanuit Dropbox. Dat gaat kinderlijk eenvoudig: klik op het dropbox logo, log 1 keer in met je Dropbox wachtwoord en e-mailadres, selecteer de map van waaruit je de video's naar VLC wilt importeren en klaar. Vervolgens moet je wel even geduld hebben, want het importeren gaat niet heel snel en helemaal bij grotere bestanden duurt het echt wel een hele tijd.

Stap 4 Kijken maar

Op het moment dat je videobestanden van Dropbox naar VLC zijn geimporteerd, kun je ze altijd offline benaderen en bekijken. De weergave is strak, de navigatie eenvoudig en zeer gebruiksvriendelijk. Proberen maar!

 

© PXimport

iPhone

Op de iPhone werkt het trouwens allemaal precies hetzelfde. Je zult daar misschien nog wat eerder tegen ruimtegebrek aanlopen dan op je iPad, maar dat is voor iedere gebruiker natuurlijk weer verschillend.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten