Hands-on met Lenovo's Yoga Tablet 10 HD+

© PXimport

Hands-on met Lenovo's Yoga Tablet 10 HD+

Geplaatst: 5 maart 2014 - 06:30

Aangepast: 24 november 2022 - 10:35

Redactie ID.nl

Het is moeilijk om een Android-tablet met een premium uitstraling te vinden. Samsungs Galaxy Note 10.1 2014 Edition heeft zeker premium functies, maar de plastic behuizing houdt niemand voor de gek. Lenovo's Yoga Tablet 10 HD+ ziet er daarentegen zeer strak en stijlvol uit. Wij kregen hem in handen.

De Yoga Tablet 10 HD+ heeft dezelfde openklappende kickstand als alle andere Yoga's uit Lenovo's verleden. Je kunt het uitklappen, rechtop zetten, en neerleggen om te typen, of het helemaal inklappen om de Yoga plat neer te leggen zoals een tablet (hoewel de kickstand niet geheel verdwijnt omdat er een cilindrische bult voor de batterij op de achterkant zit). Het is wat lastig om de kickstand te doen uitklappen, en er is geen gleuf om hem met je nagel te openen, waardoor het nog moeilijker is.

 

© PXimport

Geborsteld aluminium

De Yoga Tablet 10 HD+ is bedekt met geborsteld aluminium en voelt veel hoogwaardiger aan dan voorgaande versies. Lenovo heeft ook een nieuwe champagnekleur geïntroduceerd die er in het echt werkelijk prachtig uitziet.

 

© PXimport

De 10 HD+ heeft een 1080p-scherm, een quadcore 1.6GHz Snapdragon 400-processor, 2GB RAM, en een 8 megapixel naar voren gerichte camera. Hij bevat ook een 9000mAh-batterij waarvan Lenovo beweert dat hij 18 uur meegaat. Je kunt er bovendien je Android-telefoon mee opladen als je een B-type usb-kabel gebruikt. Dat is erg handig als je geen laptop bij je hebt en je tablet je laatste redmiddel is voor je smartphonebatterij.

 

© PXimport

Lenovo-apps

Lenovo heeft haar Yoga Tablet volgestopt met haar eigen suite van DOit-apps, die nu officieel ook verkrijgbaar zijn in de Google Play Store. Lenovo zegt dat je deze apps kunt verwijderen als je ze liever niet gebruikt, maar ik had niet de kans niet om dit zelf te proberen tijdens de hands-on demo. Lenovo heeft het ook op het standaard Android-toetsenbord gehouden in plaats van een toetsenbord-app van derden te gebruiken.

 

© PXimport

Ik ben benieuwd of het leven met een Lenovo-tablet anders zal zijn nu zowel de esthetiek als de interne hardware verbeterd zijn. We kijken er naar uit om meer tijd door te brengen met de Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ zodra deze in april verkrijgbaar is.

 

© PXimport

Koop een Lenovo Yoga-product via de Prijsvergelijker:

Lenovo Yoga 2 Pro 13 vanaf € 1.298,95

Lenovo IdeaPad Yoga 11S vanaf € 998,25

Bekijk de 160.000 andere producten in onze Prijsvergelijker

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite TechHive.com. Wij publiceren deze review om je een eerste indruk te geven van een product dat (nog) niet in Nederland verkrijgbaar is. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen dus afwijken van de Nederlandse editie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten