Kobo Arc 10HD - Tablet voor lezers

© PXimport

Kobo Arc 10HD - Tablet voor lezers

Geplaatst: 4 april 2014 - 06:17

Aangepast: 24 november 2022 - 10:37

Jeroen Boer

Kobo is vooral bekend van e-readers met een E Ink-scherm, maar heeft inmiddels ook een aantal tablets in het assortiment. Met de Kobo Arc 10HD is een 10 inch-tablet aan het assortiment toegevoegd. Het mag geen verrassing zijn dat Kobo de tablet als de ultieme tablet voor lezers in de markt zet.

Qua specificaties behoort de Kobo Arc 10HD tot de bovenkant van de markt. Zo heeft het 10,1 inch-scherm een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Wat tegenvalt, is dat de kleurtemperatuur niet goed is. De twee keuzes zijn of te gelig of te blauwig. De chipset is de NVIDIA Tegra 4, een krachtige quadcore-processor die gecombineerd wordt met 2 gigabyte RAM.

Voor opslag bevat de tablet 16 gigabyte, dit is helaas niet uit te breiden met een geheugenkaartje. De behuizing is apart vormgegeven en de achterkant bevat net als Kobo's nieuwste e-readers hoekige vormen. Met 9,9 mm is de tablet aan de dikke kant en ook het gewicht van 627 gram is vrij fors.

De Arc 10HD is voorzien van 802.11a/b/g/n en bluetooth 4.0. Een gps-ontvanger ontbreekt. De Arc heeft enkel een camera op de voorkant die bedoeld is voor bijvoorbeeld videobellen. De accu houdt het zo'n zeven uur uit.

Software

Kobo richt zich sterk op het lezen van boeken en tijdschriften. De fabrikant heeft het leesgedeelte gescheiden van de normale Android-interface. Android 4.2.2 ziet er vrij standaard uit en heeft toegang tot alle Google-apps zoals de Play Store. Boven de Android-navigatiebalk heeft Kobo een balk met vijf aanpasbare snelkoppelingen naar applicaties geplaatst.

 

© PXimport

De Android-omgeving kent slechts één bureaubladscherm. Als je naar rechts schuift, verschijnt Kobo's eigen bibliotheekomgeving die toegang geeft tot boeken, tijdschriften en artikelen op het apparaat. Ook geeft Kobo in deze omgeving gerelateerde informatie aan de boeken die op de tablet staan.

Conclusie

De Kobo Arc 10HD kost zo'n 380 euro en dat is voor een tablet met een hoge resolutie en krachtige hardware een goede prijs. De Arc 10HD is vlot en kan alle apps waaronder spellen probleemloos draaien. Kobo's aanpassingen in Android voegen op leesgebied genoeg toe en geven snel toegang tot boeken in een prima leesomgeving. Prettig is dat aan Android zelf weinig gesleuteld is. Helaas is de tablet aan de dikke kant, is hij erg zwaar en is de kleurweergave niet fraai. Verder ontbreken een camera en gps-ontvanger.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Schermresolutie

Krachtig

Prijs

Minpunten

Geen microSD

Zwaar

Conclusie

Kobo Arc 10HD ------------- **Prijs:** € 380,- **OS:** Android 4.2.2 **Scherm:** 10,1 inch (2560 x 1600 pixels) **Processor:** NVIDIA Tegra 4 (1,8 GHz quadcore) **RAM:** 2 GB DDR3L **Geheugen:** 16 GB **Camera:** 1,3 megapixel **Afmetingen (BxHxD):** 25,3 x 17,2 x 1 cm **Gewicht:** 627 gram **Communicatie:** 802.11a/b/g/n, bluetooth 4.0 **Aansluitingen:** Micro-usb, micro-HDMI, headset **Batterij:** 6550 mAh...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000