Microsoft biedt excuses aan voor nep-apps in Windows Store

© PXimport

Microsoft biedt excuses aan voor nep-apps in Windows Store

Geplaatst: 28 augustus 2014 - 06:30

Aangepast: 24 november 2022 - 11:03

Redactie ID.nl

Microsoft erkent dat er frauduleuze nep-apps in de Windows Store staan die gebruikers geld afhandig maken. Ze belooft beterschap door strengere regels en handhaving.

Het beheer van de Windows Store is onder de maat, erkent Microsoft, dat strakkere regels, richtlijnen en handhaving belooft.

Onlangs bleek uit een inventarisatie dat de softwarewinkel voor Windows een walhalla is voor beunhazen, die met betaalde nepversies van bekende software als Flash Player, Spotify, Minecraft en WeChat gebruikers oplichtten. Ze bleven onder de radar doordat Microsoft faalde, constateerde How to Geek.

Windows Store op de schop

Microsoft erkent nu dat het beheer van de Windows Store "soms niet geheel synchroon loopt en dat we opnieuw moeten kalibreren." Er zijn strengere regels ingevoerd om fakes te voorkomen en er zijn in een eerste onderzoek naar aanleiding van de klachten zo'n 1500 foute apps uit de winkel gesmeten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000