Microsoft lanceert Office voor iPad

© PXimport

Microsoft lanceert Office voor iPad

Geplaatst: 28 maart 2014 - 07:52

Aangepast: 16 november 2022 - 10:34

Redactie ID.nl

Microsoft brengt zijn Office softwarepakket uit voor de iPad. Dat maakte de nieuwbakken CEO Nadella donderdag bekend tijdens een presentatie. Microsoft introduceert daarnaast een zakelijke beheertool voor verschillende platforms.

Microsoft-CEO Nadella sprak voor het eerst publiekelijk voor een zaal met journalisten sinds zijn benoeming begin februari. De opvolger van Steve Ballmer was tot voor kort baas van Microsofts cloud- en grootzakelijke markt en heeft daar zijn sporen verdiend.

Op het persevent in San Francisco maakte Office-manager Julia White tussendoor bekend dat Office naar de iPad komt. Het gaat in eerste instantie om Word, Excel en Powerpoint. De app komt om 19.00 uur Nederlandse tijd beschikbaar in de Apple App Store.

Voor grootzakelijke bedrijven presenteerde Nadella vervolgens de Microsoft Enterprise Mobility Suite. Hiermee kunnen IT-professionals binnen een bedrijf zowel Windows-, Android- als Apple-apparaten beheren. Beide producten sluiten naadloos aan op Nadella's mobile-first, cloud-first-strategie. De Microsoft-CEO benadrukte nogmaals dat een gebruiker niet gebonden is aan één apparaat, één plek of één programma.

Freemium-model

Office op de iPad werkt op basis van een freemium-model. Dat betekent dat bestanden met de gratis app alleen zijn te openen en delen, terwijl ze met een betaald Office 365-abonnement ook kunnen worden aangemaakt en bewerkt. Huidige 365-abonnees hebben dus direct een volledige versie van Office op hun iPad.

Microsoft heeft in juni 2013 Office 365 naar iPhones en Android-telefoons gebracht. Microsoft Office is daarbij alleen beschikbaar voor abonnees van die dienst. Een stand-alone app is nooit verschenen.

Ballmer deed het niet

Hetzelfde gold voor alle tablets behalve Microsofts eigen Surfaces. Office 365 is één van de steunpilaren van het nieuwe Microsoft, dat bij tablets er altijd voor koos om Office niet beschikbaar te maken op concurrerende platforms.

Al sinds 2011 wordt gespeculeerd over Office op de iPad:

Blast from the past. First (mostly credible) Office on iPad reports date back to 2011 (from The Daily):

-

[youtube]frpsGFQ4AIY[/youtube]


Lees ook: Wie is Satya Nadella en wat gaat hij doen?

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000