Microsoft: 'Zonder Update 1 geen patches voor Windows 8.1'

© PXimport

Microsoft: 'Zonder Update 1 geen patches voor Windows 8.1'

Geplaatst: 16 april 2014 - 04:50

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Redactie ID.nl

Zonder Windows 8.1 Update 1 krijgen gebruikers van het besturingssysteem geen patches meer. Dat maakt Microsoft woensdag bekend. Hierdoor kunnen gebruikers van de huidige versie van Windows 8.1 in de problemen komen.

Microsoft heeft bevestigd dat gebruikers van Windows 8.1 hun besturingssysteem moeten opwaarderen met Update 1. Zonder die nieuwste versie krijgen ze geen patches meer, te beginnen met de eerst komende Patch Tuesday, volgende maand.

Patches zijn "niet toepasbaar"

Microsoft zegt dat Update 1 de nieuwe "service baseline" is, dus het fundament waarop nieuwe updates en patches hun basis vinden. Gebruikers die om een of andere reden niet zijn geupgrade volgende maand, zullen merken dat de patches als "niet toepasbaar" worden gekwalificeerd bij het updateproces. Dat betekent dat die besturingssystemen geen beveiligingsupdates meer krijgen en kwetsbaar worden voor kwaadwillenden.

Degenen die heel Windows 8.1 aan hen hebben laten voorbijgaan, zijn veilig: Windows 8 krijgt nog wel patches. Maar zakelijke gebruikers moeten opletten op Windows Server 2012 R2. Ook daarvoor is een grote update beschikbaar en ook die moet worden geinstalleerd voordat de patchcyclus weer kan worden gevolgd.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000