Problemen Surface Pro 3 door oververhitting

© PXimport

Problemen Surface Pro 3 door oververhitting

Geplaatst: 27 augustus 2014 - 06:49

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

Verschillende gebruikers van Microsofts nieuwe Surface Pro 3 tablet maken melding van temperatuurproblemen. Microsoft zegt aan een update te werken die de problemen met oververhitting zou moeten oplossen.

Een onbekend aantal gebruikers van Microsofts nieuwe vlaggenschip op mobiel gebied kampt met serieuze startproblemen. De Surface Pro 3 kan namelijk tijdens het booten zomaar ineens oververhit raken. Het temperatuurprobleem gaat gepaard met een luidruchtige ventilator. De klachten die verschenen op de support website worden inmiddels bevestigd door Microsoft.

De Surface Pro 3 heeft een Intel Core i7 chip, die volgens Microsoft "ervoor zorgt dat de ventilator vaker draait met hogere snelheden - en waardoor het apparaat iets warmer wordt." Een klein aantal van de apparaten start zichzelf echter opnieuw op en toont daarbij het temperatuurmeter-icoon.

 

© PXimport

De problemen lijken met name voor te komen bij de Core i7-versies van de nieuwste 12 inch Surface Pro, terwijl slechts een handjevol Core i5-modellen worden aangekaart door de gedupeerden.

Update in de maak

"Ons onderzoek toont aan dat het systeem deze gebeurtenis eerder activeert dan zou moeten voor sommige mensen, alleen wanneer het apparaat herstart, en dit gebeurt niet wanneer het apparaat geboot is en draait", aldus de Surface-maker in een statement. Microsoft komt nu zo snel mogelijk met een update.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000