Shield Tablet - De beste tablet voor gamers

© PXimport

Shield Tablet - De beste tablet voor gamers

Geplaatst: 25 augustus 2014 - 09:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

Nvidia's Shield Tablet is met gemak de snelste Android tablet die je kunt kopen. Maar een korte batterijduur, een middelmatig scherm en een flink gewicht maken het apparaat minder aantrekkelijk voor mensen buiten de doelgroep van gamers.

Met de Shield Tablet pronkt Nvidia met haar nieuwe Tegra K1 chip, die vier krachtige 2.2GHz ARM Cortex 15 CPU's combineert met één energiezuinige kern. En geloof me, het is hiermee de snelste Android-tablet die je ooit in handen hebt gehad. Maar wat nog belangrijker is, het voelt ook snel: Wat je ook doet, de tablet reageert meteen vloeiend.

Als de batterij nou maar wat langer meeging! In onze HD-video afspeeltest hield het apparaat het slecht 5 uur en 38 minuten vol (met de helderheid ingesteld op 200 nits, vliegtuigmodus ingeschakeld). De batterij liep in de slaapstand sneller leeg dan ik had verwacht. Na slechts een paar dagen was hij leeg, terwijl andere tablets het best een week volhouden. High-end 3D games van het soort dat door Nvidia prominent gepromoot wordt zorgen ervoor dat deze tablet na 2-3 uur leeg is, niet de 4 uur of meer die je uit de Shield handheld kunt halen.

Dikke zwarte tablet

De Shield Tablet ziet er zeker mooi uit, met een ingetogen design met zwart en grijstinten die naar de achtergrond verdwijnen. Maar omdat er zoveel in de tablet is gestopt (waaronder een energievretende Tegra K1 chip en een 19.75 wattuur batterij), is het een dikke en zware tablet. Het wordt al snel vermoeiend om het apparaat met één hand te bedienen, of je nu boeken of stripverhalen leest of mobiele games met een verticale oriëntatie speelt.

 

© PXimport

Het apparaat wordt bestempeld als een tablet voor gamers, en Android games draaien inderdaad probleemloos. Maar het is de GameStream functionaliteit waarmee de Shield zich pas echt onderscheidt. Als je een nieuw model Nvidia grafische kaart in je pc hebt en een goede moderne router voor je thuisnetwerk, kun je honderden pc games naar je tablet streamen. En een andere geweldige functie voor gamers is het feit dat de Shield Tablet video's kan opnemen terwijl je aan het spelen bent, of het live naar Twitch kan streamen.

Beeld kan scherper

De resolutie van 1920 x 1200 pixels van de Shield Tablet is goed voor games en HD-films, zonder dat de grafische hardware teveel belast wordt. Maar andere tablets van 8-9 inch bieden een scherper beeld, en dat valt op wanneer je op het web aan het browsen bent, e-books of stripverhalen leest, of foto's gaat bewerken. Ook de kleuren zijn een beetje vaal.

Conclusie

Als je een echte pc-gamer bent en je spellen wilt spelen op een Android tablet, dan zou de Shield Tablet echt bovenaan je verlanglijstje moeten staan. Hij is goed genoeg om alle reguliere tablet-achtige dingen te doen, zoals e-mail, browsen en boeken lezen, en hij is gewoon zoveel sneller en beter geschikt om te gamen dan alle andere tablets dat er geen echte concurrentie is. Het is moelijker aan te bevelen aan mensen die geen serieuze gamers zijn. Los van elkaar zijn de batterijduur, de resolutie en het gewicht geen dealbreakers, maar gezamenlijk maken ze het erg lastig om de tablet aan een groot publiek aan te bevelen.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Supersnel

Geweldige speakers

Games streamen

Opnamefuncties

Minpunten

Batterijduur

Beeldkwaliteit

Dik en zwaar[/plusmin]

Conclusie

Nvidia Shield Tablet -------------------- **Prijs:** € 299,- **Besturingssysteem:** Android **Processor:** 2,2 GHz quadcore (Tegra K1) **Beeldscherm:** 8 inch (1920 x 1200) **Opslag:** 16 GB (uitbreidbaar) **RAM:** 2 GB **Connectiviteit:** Wifi (802.11 a/b/g/n), 3,5mm audio, gps, usb 2.0, hdmi **Camera voorkant:** 5 megapixel **Camera achterkant:** 5 megapixel...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000