Zeg maar dag tegen de tablets, welkom notebooks!

© PXimport

Zeg maar dag tegen de tablets, welkom notebooks!

Geplaatst: 26 augustus 2014 - 12:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:03

Redactie ID.nl

Het aantal nieuwe tablets daalt. De productie is veel minder dan vorig jaar. Daarentegen gaat het met de notebooks weer prima.

Dat de tablets het moeilijk hebben, was al eerder duidelijk. De markt heeft een verzadigingspunt bereikt en met name het aantal tablets dat van de merkfabrikanten komt, daalt. Dat zegt onderzoeker TrendForce.

Het aantal tablets dat de fabrieken uitbrengt daalt dit jaar met 1,8 procent ten opzichte van vorig jaar. De prijzen zijn enorm gedaald en een prijzenslag in met name de Androidmarkt is gaande. Het is voor het eerst dat het aantal nieuwe tablets daalt.

 

© PXimport

Notebook blijft het meest populair

Maar die prijzenslag is al langer gaande in de markt voor notebooks, die dermate gunstig zijn geprijsd dat de verkopen dit jaar stijgen. Onder meer HP maakte daar al eerder melding van.

Dit jaar stijgt de productie van notebooks met 1 procent ten opzichte van vorig jaar en daarmee blijft de notebook het best verkochte format in de PC-markt. In de tweede helft van het jaar zou de groei in notebooks zelfs 4 tot 7 procent kunnen bedragen. "Het blijkt dat notebooks onvervangbaar zijn", zeggen de marktonderzoekers.

O ja, TrendForce zegt tevens dat de netbook vrijwel is uitgestorven door de concurrentieslag tussen tablets en notebooks. De watte? Ja, de netbook.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000