Zo schakel je automatische app-updates op Android uit

© PXimport

Zo schakel je automatische app-updates op Android uit

Geplaatst: 29 januari 2015 - 11:15

Aangepast: 24 november 2022 - 11:12

Redactie ID.nl

Het is handig als je telefoon automatisch app-updates installeert zodra ze beschikbaar zijn, maar er zijn een paar goede redenen om apps handmatig te installeren. Wij laten je zien hoe je dat kunt doen.

Misschien wil je opletten hoeveel data je gebruikt, of misschien wil je gewoon meer controle over wat er op je Android-apparaat geïnstalleerd wordt. Soms bevat de nieuwe versie van een populaire apps bugs, maar is er bijvoorbeeld geen eenvoudige manier om terug naar de oudere versie over te stappen. Lees ook: 5 tips om binnen je datalimiet te blijven.

Wat je redenen ook mag zijn, het is makkelijk genoeg om deze instelling uit te schakelen om meer controle te krijgen over het updateproces van apps.

Automatische app-updates uitschakelen

Open de Play Store-app. Druk op de uitschuifbare menuknop in de linkerbovenhoek (drie horizontale lijntjes) en druk op Settings. Druk in het instellingenvenster op Auto-update apps.

 

© PXimport

Je kunt kiezen tussen automatisch updaten, alleen updaten via wifi of helemaal niet updaten.

In het volgende scherm kun je kiezen of je apps automatische updates wil laten ontvangen via wifi, of je wil dat apps altijd kunnen updaten en of je apps altijd handmatig wil installeren. Voor deze handleiding willen we dat automatische updates helemaal niet voorkomen, dus druk op Do no auto-update apps.

Het venster wordt gesloten, en je komt terug bij het hoofdscherm van Google Play Settings. Druk op de terug-knop van je Android-apparaat om terug te gaan naar het thuisscherm van Google Play (dat kan een hardwareknop of een knop op je scherm zijn, afhankelijk van het apparaat).

 

© PXimport

In My Apps kun je per app beslissen of je wil updaten of niet.

Handmatig app-updates downloaden

Om app-updates te installeren, ga je terug naar het uitschuifmenu in de Play Store-app en selecteer je My apps in de lijst. Ga naar het Installed-scherm als je daar nog niet bent en zoek naar de header Updates die verschijnt als er app-updates beschikbaar zijn.

Als je voor alle apps updates wil installeren, druk dan op de groene Update all-knop. Als je ze stuk voor stuk wil updaten, druk dan op de naam van de app onder Updates en druk op de Update-knop op het volgende scherm. Herhaal dit proces voor alle apps die je wil updaten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000