Zo vind je het beste toetsenbord voor je iPad

© PXimport

Zo vind je het beste toetsenbord voor je iPad

Geplaatst: 29 juli 2014 - 09:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:02

Redactie ID.nl

Het is lastig om goed te typen op het touchscreen van de iPad. Er zijn zeer veel toetsenborden beschikbaar voor alle generaties van Apple's tablet, maar om de beste te vinden moet je met veel aspecten rekening houden. Wij helpen je om het juiste keyboard te vinden.

Veelvuldig of sporadisch gebruik?

Om te bepalen welk toetsenbord handig is, moet je kijken naar hoe vaak je het gaat gebruiken. Je hebt namelijk keyboards die je samen met een hoesje aan de iPad kunt bevestigen. De hoesjes zitten stevig vast en het is onhandig als je deze er telkens omheen moet doen als je een keer gebruik wilt maken van een toetsenbord.

Losse keyboards, die werken via bluetooth, zijn dan een stuk handiger in gebruik. Dit omdat je deze los van je iPad kunt gebruiken. Doe je alles met je iPad en moet je veel typen, dan is een hoesje een aanrader omdat je dan altijd je toetsenbord bij de hand hebt en je Apple-speeltje daarnaast extra bescherming heeft. Beslis daarom goed voor jezelf hoe vaak je gebruik gaat maken van een keyboard op je iPad.

 

© PXimport

Wil je wel of geen hoesje? Je hebt ook iPad-docks met toetsenbord-ondersteuning.

Houd rekening met je werkplek

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is waar je gebruikmaakt van je iPad. Kleine, dunne toetsenborden zijn makkelijk mee te nemen en te gebruiken op locaties waar je weinig ruimte hebt. Kleine toetsenborden hebben echter minder ruimte om alle knoppen te plaatsen, waardoor toetsen soms niet op de bekende plek zitten. De toetsen zijn daarbij ook een stuk dunner dan op een desktop-toetsenbord. Een dikker en groter toetsenbord biedt vaker een desktopervaring, maar ze zijn minder handig als je onderweg werkt of op plekken met weinig ruimte.

Type-ervaring

Het is handig om goed te kijken wat jouw ervaringen zijn met typen op een keyboard. Het is aan te raden om een nieuw toetsenbord dus eerst uit te proberen, voordat je tot aankoop overgaat. Probeer met het uiteindelijke doel (thuiswerken of juist onderweg werken, frequentie, enz.) aan te voelen of een toetsenbord voor je geschikt is. Je kunt dan bepalen of de toetsen goed zitten, of het keyboard niet te dik of dun is en hoe makkelijk deze in het gebruik is. Het belangrijkste is dus dat je naar een toetsenbord zoekt dat je type-ervaring verbetert.

 

© PXimport

Sommige toetsenborden kun je via een draad met je iPad verbinden.

Rekening houden met iPad generatie

Sinds de introductie van de iPad en daaropvolgend zijn er veel toetsenborden gemaakt die speciaal ontworpen zijn voor de verschillende generaties van de Apple-tablet. Tegenwoordig zit er meer variatie in de keyboards en worden ze vooral gemaakt om op zowel de tweede, derde als vierde generatie iPad te werken, alsook op de iPad Air en iPad mini. De grootte van de toetsenborden kunnen nogal verschillen en zijn niet altijd even handig met elk apparaat. Ook om deze reden is het dus verstandig om zelf uit te proberen welk toetsenbord het beste bij jouw iPad past..

Speciaal voor iPad

Veel toetsenborden hebben een uniek design dat aansluit op de iPad, of ze bevatten extra toetsen waarmee je acties op je iPad kunt uitvoeren. Denk hierbij aan een sneltoets om naar het beginscherm te gaan, volumeknoppen of zelfs kopieer-, plak- en kniptoetsen.

Als je veelvuldig met je iPad in de weer bent, en dus graag je muziek bedient vanaf je toetsenbord, dan kan een geoptimaliseerd iOS-keyboard wellicht een handige toevoeging zijn. Zit je wat krapper qua budget, dan zijn er goedkopere modellen die deze toetsen niet bezitten.

Bepaal dus wat je wel of niet nodig hebt op een toetsenbord, hoe je typekunsten werken en waar en wanneer je gebruikmaakt van je iPad. Op deze manier kun je zelf het beste toetsenbord uitzoeken.

Succes!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000