Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Heb ik mijn mobo gedood?

Anoniem
None
56 antwoorden
 • Vandread, nu draait het waarom neem je dan het risico dat je het met hotflashen vern*ukt?
 • Het is uit de posts lastig op te maken pcguy maar hij draait nog niet.
 • Ik wilde net ff wat veranderen in de bios van mijn pc en toen ik daar na op f10 heb geduwd (save en quit) toen starten de pc niet opnieuw op zoals normaal er gebeurde niks meer!!!! Ik heb toen cmos clear gedaan en ook toen starte hij niet meer op!!! Volgens mij heb ik een serieus probleem… :cry:

  [edit] Mobo is Abit nf7-s rev.2
  [edit2] BIOS is AWARD Bios
 • Ik denk dat het wel mee valt. Meestal kun je niet zoveel mollen aan je mobo d.m.v. je BIOS tenzij je echt domme dingen hebt gedaan.

  Je zegt er niet bij wat je hebt verandert, wat wel handig is.

  Probeer eens enkele minuten je BIOS batterijtje (ronde platte knoopbatterij op je moederbord) eruit te laten, op die manier wordt je BIOS ook gereset.
 • Ik heb de FSB van 200 naar 210 verhoogt en de multiplier met een halve verlaagt. Maar als dit het probleem zou zijn moet na een cmos clear het probleem zijn opgelost.

  maar ik ga even de truc met de batterij testen
 • zoek ff hier… *klik*
  het kan zo veel zijn…
  beetje klooien, agp kaart eruit, bios reset zonder batterij voor iets langere tijd… etc

  zou niet gelijk zeggen dat ie dood is
 • * ff vraagje *

  sorry voor het ongemak…

  Het is wel een heeeeele domme vraag, maar hoe kan je je bios resetten?
  ik weet wel dat je het batterijtje eruit kan halen, maar het kan toch ook anders? :oops:
 • [quote:1801a073d6="HardTrance"]Ik probeer hem te ruilen voor een asus a7n8x-e deluxe…[/quote:1801a073d6]

  Probeer maar een dfi infinity, (of lanparty) want die asus is ook geen oc wonder.
 • Batterij truc werkt niet…

  [edit:]

  [quote:0282ec4436]vandaag is mijn NF7-S overleden
  het verhaal:
  Gister bleef hij ineens hangen in de bios, ik wilde mijn cpu wat terug clocken omdat ik hem niet stabiel kreeg (2400+ @ 2500Mhz), bleef dus hangen en ik zette hem uit.
  daarna opnieuw proberen te booten en deed helemaal nix meer, ledjes / fans gingen aan maar voor de rest niets.
  Vannochtend probeerde ik nog eens en warempel, hij werkte weer maar was helemaal niet stabiel, ook niet op standaard snelheid, ik wilde dus eens een andere cpu proberen, en toen ik mijn waterblok er opnieuw op aan het schroeven was hoorde ik KRAK….[/quote:0282ec4436]
  Dit las ik op got… dus misschien doet ie het morgenvroeg wel. :-?

  [quote:0282ec4436]Gister bleef hij ineens hangen in de bios, ik wilde mijn cpu wat terug clocken omdat ik hem niet stabiel kreeg (2400+ @ 2500Mhz), bleef dus hangen en ik zette hem uit.
  daarna opnieuw proberen te booten en deed helemaal nix meer, ledjes / fans gingen aan maar voor de rest niets.[/quote:0282ec4436]Dit gedeelte was bij mij ongeveer hetzelfde, hij bleef ook hangen in de BIOS!!
 • haal eens het batterijtje en de kabels los van het mobo en laat hem een paar uur staan, dit hielp gisteravond nog bij een oude gigabyte (ga-bx2000) die niks meer deed.
 • bij mij moet je altijd ff wachten en dan doet hij het meestal wel, ik doe dan eerst een cmos clear als hij het dan nog niet doet, dan gewoon ff een min of 4, 5 wachten. Ik heb Nf7 S en een 2700+ [zie system] :-?
 • Nou ik heb dus een hele nacht de pc laten staan met alle kabeltjes los en de batterij eruit en nou is de nieuwe ontwikkeling dat als ik de pc aanzet hij na een halve seconden meteen weer uitspringt, zonder ook maar een geluidje te maken…. de hufter!!! :x

  Heeft iemand enig idee waar ik een nieuwe BIOS chip vandaan haal? flashbios.org vraagt zich 28 euries voor een nieuwe maar dit vind ik belachelijk duur.
 • Heb je het geld voor een nieuw moederbord (+eventueel als je toch bezig bent een nieuwe proc)?

  Als dat iets teveel van het goede is kun je toch gewoon even naar de zaak gaan waar je je PC gekocht hebt. Die kunnen mischien een andere proc erin proberen of jou proc op een ander mobo.
 • [quote:f958faa820="General X"]Heb je het geld voor een nieuw moederbord (+eventueel als je toch bezig bent een nieuwe proc)?

  Als dat iets teveel van het goede is kun je toch gewoon even naar de zaak gaan waar je je PC gekocht hebt. Die kunnen mischien een andere proc erin proberen of jou proc op een ander mobo.[/quote:f958faa820]

  Ja dat gaat helaas niet zo makkelijk, ik heb mijn pc zelf in elkaar gezet en de boel is allemaal vrij nieuw, de onderdelen zijn gekocht bij verschillende winkels, cpu bij alternate, en mobo bij salland. Ik heb geen geld om nieuwe onderdelen te kopen, wel garantie bewijzen.
 • ken je iemand met een nf7…. ?
  kan je je chip daar ff hotflashen ^^

  edit: je kan misschien bij abit DE of NL ofzo een lief mailtje sturen dat je bios corrupt is, wellicht sturen ze je dan een chip (bij DFI doen ze dit vaak geloof ik) zelf heb ik bij tweakstore gewoon een chip gekregen toen me DFI bios stuk was… meteen maar een bios extractor gekocht :P zo heeft ie toch nog handel ;)
 • Gebruik je garantie…
 • Ik heb hier nog een NF-7s liggen, die is door een ongelukje zo dood als een pier, misschien is de bios chip nog goed en kunnen we ruilen???

  (Hij hangt nu aan de muur en er moet toch een bios chippie in, dus als de mijne bij jou werkt kun je em hebben voor nop, als ik dan de jouwe krijg)

  PB me evt maar met je adres dan stuur ik hem op
 • [quote:8963443a15="DutchVTR"]Ik heb hier nog een NF-7s liggen, die is door een ongelukje zo dood als een pier, misschien is de bios chip nog goed en kunnen we ruilen???

  (Hij hangt nu aan de muur en er moet toch een bios chippie in, dus als de mijne bij jou werkt kun je em hebben voor nop, als ik dan de jouwe krijg)

  PB me evt maar met je adres dan stuur ik hem op[/quote:8963443a15]Ik ben toch meer voor: [quote:8963443a15]Gebruik je garantie…[/quote:8963443a15]Ga eerst maar eens een lief mailtje naar Salland sturen. Oh en kweet niet of het slim is om te vertellen dat je een 2400+ op 2500Mhz had draaien op dat mobo… :wink: :lol:
 • Als dat chippie van Dutch het doet, wil ik hem wel ruilen want als ik het mobo naar salland moet sturen gaat dat nogal lang duren, en het kost nogal wat werk om alles uit te bouwen en in te bouwen.

  Dutch ik heb je ff ge pb't :wink:
 • gewoon dat chippie en het liefst geen terugsturen dan kan je als er wat mis is je ouwe gewoon weer gebruiken en hotflashen….

  niks aan de hand met die chippies…. waarom garantie doen als het zo kan? want je bent als ze het plankie terugsturen je plank praktisch een maand kwijt (dat had ik bij me abit…)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.