Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Computer loopt vaak tien seconden vast

Anoniem
kyriaap
4 antwoorden
 • Mijn computer loopt, al zolang ik hem heb (bijna 3 jaar), vaak even vast. Het systeem slaat dan ongeveer tien seconden totaal vast, ik heb dan wel beeld (ook vast uiteraard) maar er gebeurd verder niets. Eventuele muziek stopt, muis en toetsenbord reageren niet meer. Na ongeveer tien seconden gaat het systeem weer verder alsof er niets is gebeurd en kan ik mijn werk weer vervolgen.

  Ik raak er geen werk door kwijt (dat ik opnieuw moet opstarten of zo), maar het begint me een beetje de keel uit te hangen :-?. Het is behoorlijk vervelend dat je iedere keer weer tien seconden niets kunt doen.

  Het gebeurt ook niet met een vaste regelmaat: de ene keer vijf keer in één uur, de andere keer heb ik er een week geen last van. Waar het niet aan ligt (denk ik):
  - Welke programma's open staan: het gebeurt als ik veel vensters open heb, maar ook als ik slechts één enkel Word-venstertje heb open staan;
  - M'n fysieke werkgeheugen: ik heb in het verleden eens een geheugentest gedaan, die heeft een paar uur gedraaid maar herhaalde zichzelf op het laatst zonder iets te vinden.

  Hebben jullie enig idee waar dit aan kan liggen? Mijn systeemconfiguratie is als volgt:
  - Asus K8N-e deluxe
  - AMD Athlon 64 3000+
  - 2 x 256 MB DDR400 PC3200
  - 160 GB SATA Samsung Spinpoint
  - Nvidia GeForce FX 5700 LE 256 MB
  - Windows XP Professional SP2 (SP1 ook geprobeerd, geen effect)

  Alvast bedankt voor de eventuele reacties :)!
 • ik heb hetzelfde voorgehad met een nieuwe PC die steeds leek te freezen.Na CTRL-ALT-DEL te doen en de taskmanager weg te klikken ging hij gewoon verder alsof er niets was gebeurd.Niemand vond de oplossing tot ik gewoon 2 GB geheugen erin deed.Geen problemen meer gehad sindsdien.Ik vermoed dat win problemen had met het wisselbestand.
 • grappig! heb alles hetzelfde, behalve CPU (2800+) en HDD (200 GB sata, MAXTOR). heb er 1,25 Gb in hangen en heb er nooit last van gehad.
  misschien tot (like said before) geheugen uitbreiding? of toch wisselbestand (handmatig) uitbreiden.
 • Ik heb ooit zoiets gehad, werd toen veroorzaakt door een rotte driver voor de netwerkkaart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.