Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

importeren in Outlook Express 5

Anoniem
je@n
4 antwoorden
 • Ik probeer mijn e-mail bestanden van mijn oude computer met Outlook 2000 (Nederlands, met Windows 98 SE, NL) te importeren naar Outlook Express 5 (Nederlands, met Windows ME, NL). Het exporteren vanuit Outlook 2000 gaf geen problemen. Echter het importeren in Outlook Express wel.
  Zodra ik kies voor Bestand -> Importeren -> Berichten … -> Microsoft Outlook krijg ik de foutmelding: “Berichten kunnen niet uit MAPI cliënt worden geïmporteerd.”
  Nu heb ik zelf al het volgende gevonden op internet, helaas nog zonder resultaat: Volgens de online help van Microsoft zou dit verholpen kunnen worden door in Outlook Express te gaan naar Extra -> Opties -> Tabblad Algemeen en daar de standaard e-mailhandler als standaard in te stellen (Q178077). Echter deze knop is bij mij lichtgrijs en dus niet te selecteren.
  Na wat verder te hebben gezocht bij de online help van Microsoft kwam ik nog 2 andere oplossingen tegen om Outlook Express als standaard e-mailhandler in te stellen. Dit was Start -> Uitvoeren -> en daar "C:Program FilesOutlook Expressmsimn.exe" /reg te typen. De computer accepteerde de opdracht echter het probleem was nog niet verholpen. Het andere wat ik gevonden heb was om het bestand "Fixmapi" te draaien via Uitvoeren zodat de juiste Mapi32.dll weer geladen wordt. Ook dit mocht helaas geen oplossing bieden.

  Zou iemand mij hiermee verder kunnen helpen want ik zou toch wel erg graag mijn oude e-mail bestanden bewaard willen houden.

  Mijn configuratie van mijn nieuwe pc is:
  AMD XP 1900+
  Mainboard Chaintech 7KJD
  512 MB intern geheugen DIMM DDR
  Harddisk 60GB

  Alvast bedankt.

  ——————

 • Deze al gezien?

  OL2000: How to Import Addresses from Outlook Express (Q196215)

  OL2000: (CW) How to Back Up, Restore, or Move Outlook Data (Q195719)

  Succes, Ton

 • Helaas Ton, dit was het ook niet.
  Nog steeds als ik Outlook selecteer om deze e-mails te importeren en ik klik op volgende geef de computer aan: "Berichten kunnen niet uit MAPI-client worden geinmpoteerd".
  Klik ik, om even te testen een ander mailprogramma aan krijg ik deze melding niet en kan ik eventueel de bestandslocatie opgeven waar het te importeren bestand staat.
  Ik denk zelf dat het probleem toch ontstaat door deze "MAPI client" wat dat ook precies mag voorstellen.
  Blijkbaar staat er toch iets niet goed ingesteld in Outlook Express (maak Outlook Express mijn standaard e-mailhandler ???) maar wat en hoe is de vraag ;-)
  Op zich wel vreemd want het probleem deed zich gelijk na installatie van Windows ME, dus zou het standdard bij de installatie al niet goed hebben gestaan, dus zouden toch veel meer mensen dit probleem met die "MAPI client" moeten hebben.

  Iemand nog meer suggesties ???

  Groetjes,

  Arie

  ——————

 • hallo,ik heb hetzelfde probleem,en heb alle tips tevergeefs opgevolgd… heb jij inmiddels een oplossing gekregen? groeten joyce

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.