Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

LEGE Verwijderde Items folder in OE blijkt nog erg groot???

Anoniem
andre@home
11 antwoorden
 • Ik werd zojuist weer uitgenodigd om mijn OutlookExpress te comprimeren. Daar ben ik op ingegaan, want ik weet nu uit ervaring gisteren en vandaag (zie mijn andere threads) dat zo´n .bak bestand erg handig kan zijn :lol:
  Ik stuitte daarbij echter op een raar verschijnsel+ Mijn Verwijderde Items folders is gegarandeerd leeg, maar die wordt wel gecomprimeerd en blijkt een substantiele grootte te hebben
  Hoe kan dat en wat is dat c.q. wat zit daar in.
  Jammer dat e.e.a. bij mijn oude buurvrouw plaatsvond en ik vergat om die ´even´ te renamen en op te nemen in haar OE.
 • de pc al opnieuw gestart na die actie?
  wat is in jouw visie substantieel?
  zolang het minder is dan 10 MB zou ik me geen zorgen maken….
 • [quote:bb0e945d8b="derkdejong"]de pc al opnieuw gestart na die actie?[/quote:bb0e945d8b]Jazeker, en voor het goede begrip: De 'Verwijderde Items' folder binnen OE is ook daadwerkelijk leeg, maar…. wat mij opviel was dat er tijdens de comprimeer-activiteit wel een Verwijderde Items folder werd gecomprimeerd en die .bak file is zo'n halve GB groot in de prullenbak.
  Nu is de harde schijf groot genoeg, maar toch… waar komt dit vandaan??
 • als alles werkt mag je uiteraard die bakfile meteen weggooien.
  hoe groot is de dbx nou in de werkmap?
 • [quote:ee84881637="derkdejong"]als alles werkt mag je uiteraard die bakfile meteen weggooien.
  hoe groot is de dbx nou in de werkmap?[/quote:ee84881637]Dat is het 'komische'; daar is het net zo groot, dus ruim 500MB!?! Maar binnen het programma OE is hij helemaal leeg, niets te zien???? En zoals gezegd, bij afsluiten wordt volgens instelling de Verwijderde Items folder iedere keer ook gepland leeggemaaakt.
 • Die 500 MB is voor een lege map (na comprimeren) heel ongewoon. Maar het schijnt met OE vaker voor te komen. OE is op zich best een goed programma, maar je hoort erg vaak dat het gauw op onverklaarbare oorzaken verminkingen vertoont. Van anderen weet ik toevallig de ervaring dat het helemaal verwijderen van die dbx-file de oplossing is. Bij opnieuw opstarten van PC en vervolgens van Outlook Express wordt deze dan automatisch weer correct zoals hij behoort te zijn aangemaakt. Voor alle zekerheid wel even een reservekopie maken, die je na slagen van de actie weg kan gooien.
 • [quote:39a706743b="J. de Boer"]Die 500 MB is voor een lege map (na comprimeren) heel ongewoon. Maar het schijnt met OE vaker voor te komen. OE is op zich best een goed programma, maar je hoort erg vaak dat het gauw op onverklaarbare oorzaken verminkingen vertoont. Van anderen weet ik toevallig de ervaring dat het helemaal verwijderen van die dbx-file de oplossing is. Bij opnieuw opstarten van PC en vervolgens van Outlook Express wordt deze dan automatisch weer correct zoals hij behoort te zijn aangemaakt. Voor alle zekerheid wel even een reservekopie maken, die je na slagen van de actie weg kan gooien.[/quote:39a706743b]Inderdaad, ik deel uw kennis van de kuren die OutlookExpress soms vertoont. Het is altijd een secuur werkje om met de originele (Identity) map en inhoud te 'stoeien'. Zolang het nu weer werkt en ik geen directe ruimteproblemen heb, laat ik het voorlopig maar zo (bij mijn oude buurvrouw).
 • [quote:5679613ce7="J. de Boer"]Zolang het nu weer werkt en ik geen directe ruimteproblemen heb, laat ik het voorlopig maar zo (bij mijn oude buurvrouw).[/quote:5679613ce7]Maar…..
  ik ben natuurlijk wel benieuwd WAT er in die 'lege' (Verwijderde Items) file van 500MB staat. Ik verwacht nu zelfs mijn eerder kwijtgeraakte folder (andere thread) daar nog in aan te treffen.
  Nu is de vraag HOE kan ik dit .dbx (spook)bestand in mijn ‘Identity’-map uitlezen. Misschien kom ik daar met het in een andere thread gesuggereerde programma ‘Kernel for Outlook Express Repair Tool’ (RepairDBX) o.i.d. wel uit en is het de $29 waard te proberen.
  Dus het weekend maar weer eens naar mijn buurvrouw tijgen.
 • wat jdeboer schrijft, en wat ik ook wel een enkele keer in de praktijk tegenkwam, gebeurt dit af en toe met de oe-bestanden.
  maar zo zelden, dat het niet de moeite loont om een oorzaak te achterhalen.
  ik zou dus zeker geen 29 piek uitgeven aan een programma dat a] slechts een zeer beperkt werkveld heeft, en b] vrijwel zeker de facto geen probleem op te lossen heeft, in jouw geval.
 • jawtje,
  In je laatste bericht lijkt het dat je mij citeert. Maar wat je citeert is niet van mij!

  Overigens kost de oplossing geen 29 euro, maar helemaal niets en is ook nog uiterst eenvoudig.
 • uit informatie van de maker:
  Nucleus Kernel DEMO version software will scan, analyze and display you the data from your crashed/inaccessible data storage media without file saving option. You need to buy Nucleus Kernel FULL version to recover the data from inaccessible drive.
  kortom: niet aan beginnen!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.