Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Cloud office pakket op eigen webserver

Anoniem
Gooly
3 antwoorden
 • Ik heb een hele poos Google docs gebruikt, en daarna ben ik overgestapt op Zoho, om mijn documenten online te bewerken en bewaren. Maar ik begin steeds meer de behoefte te krijgen om dit in eigen beheer te gaan houden.
  Daarom ben ik dus op zoek naar een downloadbaar pakket die dat doet, en dat ik kan installeren op mijn eigen webserver.

  Als ik ga zoeken c.q. Googlen op termen als DSM, office cloud, online apps etc. Dan kom ik in het beste geval 'Dropbox clones' tegen, waarmee ik bestanden kan opslaan en beheren, of elders gehoste office achtige oplossingen. Maar het gaat in mijn geval dus met name om het online opslaan en bewerken van office achtige bestanden.
  Mailen is niet eens nodig, als ik er tekstbestanden, spreadsheets en eventueel presentaties mee kan maken ben ik al heel blij.
 • Ik heb hiervoor Webdav op mijn server geinstalleerd (linux maar kan ook met win).
  Met netdrive maak ik vervolgens een lokale virtuele schijf die in feite dus een partitie/map op mijn server is, maar als lokale schijfletter gemount is. Super handig.
  Ik ben onderweg terug van een weekje vakantie, nog op Schiphol, maar mijn foto's zijn al thuis….. 8)
  Mijn zoon gebruikt de server voor zijn prof muziek foto's en kan onder weg overal bij. Zijn Mac powerbook kan ook uitstekend met webdav overweg.
 • Net thuis zie ik c't liggen met een thema over een eigen cloud… mss iets?
  http://shop.fnl.nl/computers/ct/losse-uitgaven/c-t-magazine-2013-07-08.html
  [quote:7eb7edcd12]…..Verder gaan we in op de vraag hoe je jouw gegevens in de cloud beheert om niet meer afhankelijk te zijn van Google, Microsoft of Apple. Dan weet je tenminste wat er achter de schermen met je mails, agenda en andere persoonlijke gegevens gebeurt…

  [/quote:7eb7edcd12]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.