Vraag & Antwoord

Apps & Software

Welke dj-midi controller zouden jullie aanraden?

om te dj-en met laptop/pc

4 antwoorden
  • Er zijn veel verschillende dj-midi controllers verkrijgbaar, welke ook allemaal prima werken. Echter komt het neer op een aantal criteria die je jezelf moet afvragen, zoals welke software je wilt gebruiken, of je hem makkelijk mee wilt kunnen nemen en of je liever 2 of 4 decks wilt.

    Erg populaire en goed beoordeelde controllers zijn de Pioneer DDJ-Ergo en de Native Instruments Traktor Kontrol S2. Deze vallen tussen de 300 en 500 euro. Wil je een goedkopere controller, dan is de Hercules DJ Control Instinct aan te raden voor 89 euro.
  • Ik heb zelf een Hercules MK-4 gekocht voor thuis-DJ'ing. De console werkt prima, maar de bijgeleverde software (Virtual DJ) is echt gemaakt door mensen die geen kaas hebben gegeten van audio. Het audio werd zwaar gecomprimeerd en vloog met het minste geringste in de clip, de faderkarakteristiek was lineair (de fader werkte dus meer als een schakelaar ipv een fader). Sinds ik Traktor gebruik werkt het tadelloos!
  • Ik zou inderdaad voor een Traktor/pioneer gaan, hier kan je over naar huis schrijven! Dan betaal je maar iets meer duiten meer, maar dan heb je ook echt zeker waar voor je geld!
  • Sunrpisirg to think of something like that

Beantwoord deze vraag