Vraag & Antwoord

Computer

outlook vast wat moet ik doen?

3 antwoorden
 • Ik had laatst hetzelfde probleem. Outlook liep steeds vast, constant opnieuw aanmelden. Ik gebruikte Inter Explorer (IE) als browser. En ben toen overgestapt naar Google Chrome. Outlook werkt daarna super en nog nooit zo snel.
 • Als de grootte van het Postvak toeneemt, zijn meer bronnen nodig om elke map openen. Als je een groot aantal items in een bepaalde map hebt, kunnen er prestatieproblemen optreden tijdens bepaalde bewerkingen. Het beste is, verschillende items in uw grote(re) mappen te verplaatsen naar aparte mappen of ze met de functie AutoArchiveren te archiveren.

  Dit is een map maken:
  Klik op het tabblad map in de groep Nieuw op Nieuwe map.
  Voer in het vak Naam een naam in voor de map.
  Klik op de locatie voor de nieuwe map in de lijst Selecteer waar u de map wilt opslaan. De nieuwe map worden een submap van de map die u selecteert.
  Klik op OK
 • Het eerste antwoord hiervoor geldt als je de online emaildienst van outlook.com (hotmail, live, …) gebruikt.

  Het tweede als je Outlook als geïnstalleerd programma hebt. Zeker oudere versies maken namelijk een werkcopie van alle inbox-bestanden (ook folders daar in). Zitten daarin veel mails met grote bestanden, in de gigabytes, dan is a) Outlook daar even mee bezig en b) kan vastlopen als de vrije schijfruimte schaars wordt. Oscar biedt al een oplossing. Los daarvan adviseer ik attachments ("bijlagen") apart op schijf op te slaan en de mail weg te gooien. Bewaar alleen mails die waarde hebben (emotioneel, juridisch, dus geen prietpraat met leuke foto's er in – foto's kunnen als bijage naar een schijfbestand).

  Verder, afhankelijk van wat je ooit hebt ingesteld, ruimt Outlook de "Deleted" en "Junk" folders niet automatisch op. Ongemerkt kunnen daar dus duizenden ruimtevretende mails in staan die weg kunnen!
  Is het waarschijnlijk dit laatste, ruim vóórdat je Outlook start ruim eerst wat op de schijf op (via Disk clean-up of CCleaner of…), anders blijft Outlook hangen op het maken van die werkcopie… Begin daarna aan de schoonmaak…

Beantwoord deze vraag