android

In september 2008 bracht Google Android 1.0 Angel Cake uit, de eerste versie van het besturingssysteem dat in eerste instantie was ontwikkeld voor digitale camera's. Negen jaar later staat versie 8.0 op stapel en is Android het meest wijdverspreide OS voor smartphones en tablets. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus daarom hier een overzicht met de beste tips voor Android.

Android - voor beginners en experts

Android is bij uitstek een besturingssysteem voor iedereen - niet voor niets staan in ons artikel met de beste smartphones die je nu kunt kopen, naast de iPhone, louter Android-toestellen. Of je nou alleen maar een werkende smartphone wil waarmee je kunt whatsappen en e-mailen of je hele telefoon uit elkaar wil trekken om er zo veel mogelijk uit te halen, alles is mogelijk.

Het is daarom dat we in een Android-special onze tips opdeelden in vier moeilijkheidsgraden: tips voor beginners, tips voor gevorderden, tips voor pro's en tips voor Android masters.

Android-tips

Maar first things first. Toen Android net kwam opzetten, en eigenlijk nog steeds, vervallen veel gebruikers in de gewoontes die ze hebben opgedaan op hun Windows-pc. Dat is lang niet altijd handig of gewenst, en soms zelfs gevaarlijk. Check dus eerst de Do's en don'ts voor je Android-smartphone en voorkom een valse start.

Als je toestel eenmaal werkt, kun je hem gaan aanpassen naar je eigen wensen. Geef hem eens een nieuwe look met een launcher, een ander vergrendelscherm en app-icoontjes, of pas de volgorde van het notificatiepaneel aan. Ook op het gebied van prestaties valt er veel te optimaliseren en sneller te maken.

Nieuwe app-icoontjes geven een frisse look.
Je kunt zelfs het uiterlijk van je notificaties aanpassen.

Android-apps

Geen mobiel besturingssysteem zonder apps. In de beginjaren van Android bleef het aantal applicaties flink achter bij iOS, maar tegenwoordig bestaat voor elke bekende app een Android-versie. Sterker nog: door het open karakter van Android staan er inmiddels meer apps in Google Play dan in Apple's App Store.

Reden genoeg voor ons om elke maand een lijstje te maken van leuke, interessante, nieuwe of gewoon ontzettend goede apps. De volledige lijst van dit jaar vind je hier, met alle downloadlinks erbij. Liever wat meer info? Hieronder vind je de losse artikelen met beste apps van de maand.