Je peuter fotograferen doe je 'gewoon' met een iPhone

© PXimport

Je peuter fotograferen doe je 'gewoon' met een iPhone

Geplaatst: 12 december 2014 - 08:03

Aangepast: 24 november 2022 - 11:10

Redactie ID.nl

Fotograferen met een iPhone 4 of een Canon EOS 450D, is er een verschil? Uiteraard. Met een spiegelreflexcamera maak je de meest prachtige foto's. Snel. Achter elkaar. Supermooi dus, maar wat lastig mee te nemen. De iPhone heb je echter altijd bij je, weegt niets en schiet behoorlijke kiekjes.

iPhone, lekker handig, altijd dichtbij

Je iPhone is toch eigenlijk altijd in de buurt. In je broekzak, een tas, of gewoon in je hand. Als je wilt fotograferen dan is een 'snapshot' dus zo gemaakt. Maar laten we de camera van de iPhone niet onderschatten. Je kan er namelijk prachtige foto's mee maken. Zeker van een drukke, bewegelijke peuter. Foto's die niet gelukt zijn? Zo gewist. Foto's vanuit je filmrol op een pc zetten? Op zich ook zo gedaan.

Fotostream, nog niet zo eenvoudig

Hebben we het over de fotostream, dan is het - voor mij - een ander verhaal. Ik vind het namelijk nogal omslachtig op de iPhone 4 (want eerst kopiëren naar je filmrol) en irritant. Er blijven altijd foto's 'hangen' in je fotostream. Tenzij je de stream uitzet. En dat is mijn persoonlijke 'old school' oplossing. iCloud en de fotostream gewoon uit. Maar ik ben dan ook helaas niet zo technisch. Fotograferen daarentegen kan ik best aardig. Al zeg ik het zelf.

 

© PXimport

Maar ik dwaal af. Weet je dat ik veel van mijn mooiste foto's 'gewoon' met mijn iPhone 4 heb gemaakt? Kwestie van je laten inspireren door handige fototips. Nu heb ik een dankbaar peuter-model-in-de-dop. Alhoewel ze het steeds minder leuk gaat vinden. En steeds minder 'spontaan' op de foto staat. Toch kan ik met mijn iPhone juist heel goed de kleine momentjes pakken. Als ik met mijn spiegelreflex aan kom lopen weet ze direct hoe laat het is. Maar mijn telefoon daarentegen is zo gepakt en 'ready to use'.

 

© PXimport

Wat kies jij?

Mijn conclusie? Bij speciale gelegenheden zoals bijvoorbeeld de verjaardag van een kind, een trouwerij of een feestdag kies ik voor de spiegelreflex. Maar voor al het overige 'gewoon' de iPhone. En wat heeft jouw voorkeur? Een smartphone (welke?) of toch een digitale spiegelreflexcamera? En waarom?

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten