10 tips om meer uit Slack te halen

Door: jeffrey-noordermeer | 22 maart 2016 11:53

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Slack is een snelgroeiend softwarepakket dat de communicatie binnen een bedrijf aanzienlijk kan vereenvoudigen. Daarmee worden diensten als e-mail, WhatsApp en zelfs de telefoon gedeeltelijk overbodig. Wij brengen je 10 tips om meer uit Slack te halen.

Slack is een verzamelplek voor al je werkgerelateerde gesprekken. Je kunt groepsgesprekken aanmaken, privéberichten sturen en snel en simpel documenten delen. Via www.slack.com kun je een portal voor jouw bedrijf aanmaken, dat daarna via bedrijfsnaam.slack.com te bereiken is. Maar Slack is veel meer dan alleen een chatdienst. Lees ook: Hoe installeer ik Microsoft Office 2016?

1: Wisselen tussen gesprekken

De gemiddelde WhatsApp-gebruiker heeft meerdere groep-apps en gesprekken openstaan in de app. Er is echter geen enkele manier om op een snelle manier gesprekken terug te vinden. Slack maakt dit daarentegen wel mogelijk. Door binnen Slack op Ctrl+K te drukken komt er een pop-up naar boven waarin je het een en ander kunt intypen om je gesprekken terug te vinden. Zowel privéberichten, kanalen en groepen kunnen sneller worden gevonden.

Sneltoetsen

Naast bovenstaande sneltoets zijn er nog meer sneltoetsen die het gebruik makkelijker maken. Ben je benieuwd welke? Druk dan Ctrl+/. Zo komt er een pop-up omhoog met de verschillende sneltoetsen die te gebruiken zijn in Slack.

2: Vermeldingen

De actieve Twitter-gebruiker weet wel hoeveel vermeldingen op een dag verstuurd en gekregen kunnen worden. Slack maakt ook gebruik van het vermeldsysteem. In zo'n communicatiesysteem als Slack wordt natuurlijk constant met elkaar gecommuniceerd, maar hierdoor mis je wel eens een vraag of een vermelding. Gelukkig is er een manier om deze vermeldingen in een lijst terug te vinden. Naast de zoekbalk rechts bovenin staan 3 verschillende icoontjes.

Het eerste icoon, de @, moet je aanklikken om al je vermeldingen te kunnen zien. Zo kun je dus makkelijk al je vermeldingen bekijken en mis je niks meer.

3: Markeren als ongelezen

Slack heeft verschillende mogelijkheden. Zo heb je de mogelijkheid om lid te worden van verschillende kanalen. Als je dan uiteindelijk lid bent van 10 verschillende kanalen heb je soms wel eens geen tijd om bepaalde berichten te lezen. Dat is geen probleem, want ondanks dat je het kanaal hebt geopend en de berichten als gelezen worden gezien kun je deze als ongelezen markeren. Het enige wat je hoeft te doen is op Alt + een klik met de muis op het desbetreffende bericht. In de mobiele app houd je het bericht ingedrukt, zo komt er een menu naar boven waarin je het bericht als ongelezen kunt markeren.

Heb je de berichten die als ongelezen staan gemarkeerd gelezen, dan druk je op Esc. Zo worden de berichten die gemarkeerd zijn als gelezen gemarkeerd. Heb je in alle kanalen alles gelezen, dan kun je op Shift+Esc drukken. Zo zijn alle berichten in alle kanalen als gelezen gemarkeerd.

4: Slack personaliseren

Op de Customize-pagina, kun je Slack aanpassen naar je eigen stijl. Hier kun je je eigen emoji's creëren, je welkomstbericht aanpassen naar je eigen wensen, en de zogenaamde Slackbot zo instellen dat hij antwoord met berichten die kunnen amuseren of informeren. Zo kun je Slack aanpassen naar eigen smaak en kun je het dus aanpassen op de stijl van het bedrijf.

5: Linken naar berichten

Je kunt de link van de tijdsaanduiding kopiëren om makkelijker te refereren naar een bericht dat eerder is geplaatst. Dit doe je door met de rechtermuisknop op de tijdsaanduiding van een bericht te drukken en vervolgens op Koppelingslocatie kopiëren te drukken. Als je deze nu plakt in je Slack-gesprek dan zal deze linken naar het bericht dat je opnieuw naar voren wilt brengen.

Zo bespaart het tijd door niet hetzelfde bericht te typen en kan er makkelijk verwezen worden naar oude berichten en ideeën.

0 Reactie(s) op: 10 tips om meer uit Slack te halen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.