10 tips om meer uit Slack te halen

Door: jeffrey-noordermeer | 22 maart 2016 11:53

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

6: Sterretjes om niets te vergeten

Als je een flink gesprek hebt en er komen taken voorbij die moeten worden uitgevoerd, kun je deze met een ster aanduiden. Zo zorg je ervoor dat je geen taken vergeet. Het handige aan dit systeem is dat deze op tijd staan gesorteerd. De laatste taak staat dus ook onderaan en de eerste taak bovenaan.

Zo heb je direct een soort van planning die ervoor zorgt dat de juiste taken op het juiste moment worden uitgevoerd en niet zullen worden vergeten.

7: Berichten bewerken

Als je een bericht hebt verstuurd en je bent er niet helemaal tevreden mee, kun je dat bericht bewerken door vanuit de tekstbalk op het pijltje omhoog te drukken.

Als je een wat ouder bericht wilt bewerken, dan kun je op het moment dat je op het bericht staat op de drie puntjes klikken. Dan popt er een menu uit waarin ook de optie Edit Message staat, als je hier op drukt kun je je bericht bewerken.

8: Specificeer je zoekopdracht voor betere resultaten

Wanneer je op zoek bent naar bepaalde content op je Slack-account, kan het soms zijn dat je zoekt naar een naald in een hooiberg. Door verschillende zoekfilters te gebruiken kun je je zoekopdrachten specificeren.

Met bijvoorbeeld in#kanaal, from:gebruiker of has:link kun je ervoor zorgen dat hetgeen je naar opzoek bent sneller vindt. De volledige lijst met filters vind je hier.

9: Integreer andere diensten in Slack

Met de vorige tips heb je al een en ander kunnen aan passen in Slack, maar je kunt nog veel meer personaliseren. Slack is op allerlei manieren aan te passen en er zijn natuurlijk ook wat opties om andere diensten te integreren.

Zo kun je Google Docs instellen zodat je geen vervelende linkjes meer ziet in het gesprek. Op het moment dat je na het instellen van Google Docs een bestand stuurt, zie je de titel van het bestand en al een preview van wat er in het bestand aanwezig is.

Ook Twitter kan je integreren. Hierdoor komen tweets naar jou, over jou of over van alles en nog wat (zolang jij dit instelt) direct naar je kanaal. Zo blijf je op de hoogte en kun je belangrijke tweets met anderen delen.

Google Hangouts is ook in opkomst onder de kleine bedrijven. Zo kun je binnen Slack ook een hangout starten. Door het /hangout-command te gebruiken start je en hangout. Op dezelfde manier kunnen anderen deelnemen aan de hangout.

10: Voeg dynamiek toe aan je berichten

Er is nog een simpele truc die eigenlijk niet mag ontbreken. Je kent natuurlijk Bold en Italic uit bijvoorbeeld Microsoft Word. Deze functies zijn echter ook op een hele simpele manier toe te passen in Slack.

Met *dit* krijg je bijvoorbeeld dit en met _dit_ krijg je bijvoorbeeld dit. Zo zijn er allerlei soorten kleine simpele trucs die net iets meer persoonlijkheid geven aan Slack. Dit zijn de belangrijkste twee, maar er zijn er nog veel meer. Op de website van Slack vind je een overzicht van alle handige format-opties.

0 Reactie(s) op: 10 tips om meer uit Slack te halen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.