15 beste iPhone-games om samen te spelen

Door: richard-borgman | 11 april 2016 10:32

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Naast meeslepende multiplayer-ervaringen in avonturen als Minecraft en schietspellen als Modern Combat kun je ook samen met en tegen elkaar spelen op een gezelligere manier. Met heerlijke iPhone-games als Wordfeud en Uno hou je contact met vrienden en familie, én maak je nieuwe vrienden.

Uno & Friends ****

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang 78 MB

Uno kun je heel snel leren: het lijkt op pesten, er zijn weinig kaarten en de potjes kunnen snel gespeeld worden. Daarom is het een heerlijk spelletje voor tussendoor en kunnen ook kinderen het meteen oppikken. De kleurrijke app overspoelt je wel met speelopties, menu's en in-app-aankopen, maar als je dat negeert, valt er verder weinig op de game af te dingen. Speel tegen vrienden via Facebook of neem het met een teamgenoot op tegen twee andere Uno-spelers. Lees ook: De 13 beste games voor je iPhone of iPad.

Plus Simpele spelregels en leuke teamfunctie om tegen anderen te spelen.

Min Jammer dat je niet onbeperkt kunt spelen.

Wordfeud ****

Prijs Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang 17,5 MB

Van de uitdaging 'speel tegen 20 miljoen tegenstanders' die de makers voorleggen, kregen wij het een beetje benauwd, maar toch klopt het: Wordfeud is nog steeds erg populair. In deze Scrabble-variant leg je letters neer om woorden te vormen, waarbij je op de speciale tegels let voor bonuspunten. Je kunt veel potjes tegelijk spelen, zowel tegen bekenden als tegen willekeurige woordkunstenaars, en dat gelukkig allemaal in het Nederlands.

Plus Nog steeds enorm veel spelers online te vinden.

Min Gratis versie heeft vervelende en vreemde reclames.

De Slimste Mens ***

Prijs Gratis

Omvang 14,5 MB

In de app van de Slimste Mens wordt net als in het gelijknamige televisieprogramma natuurlijk niet echt naar de slimste mens gezocht, maar de vragen kunnen wel behoorlijk pittig zijn. In plaats van een keuze uit verschillende antwoorden vraagt de app je om het antwoord in te voeren, dus het is belangrijk om heel precies te zijn en geen fouten te maken. De verschillende onderdelen van het tv-programma zijn in de app verwerkt, zoals de puzzelronde.

Plus Erg leuk om tegen een vriend te spelen om te kijken wie slimmer is.

Min Het precies invoeren van de antwoorden kan frustrerend zijn.

Een tegen 100 ***

Prijs Gratis

Omvang 52,2 MB

In deze Nederlandstalige app speel je een variant van het televisieprogramma 'Een tegen 100'. Naast het juist beantwoorden van meerkeuzevragen maak je strategische keuzes om bijvoorbeeld de verdubbelaar in te zetten voor dubbele punten bij een juist antwoord. Naast 'Een tegen 100' kun je ook 'Een tegen een' spelen tegen een vriend of willekeurige tegenstander.

Plus De beginvragen zijn niet zo moeilijk.

Min Minder interessant als je het tv-programma niet volgt.

King of Opera ***

Prijs € 2,99

Omvang 49,3 MB

Blijkbaar heerst er onder tenoren nogal concurrentie, want in King of Opera werken vier olijke corpulente operazangers zich in het zweet om in de schijnwerpers te staan. Je zanger draait zelf rondjes en gaat pas vooruit als je de knop indrukt. Vooral met drie andere spelers op dezelfde iPhone levert het een grappige chaos op waarbij de muziek voor een extra komisch laagje zorgt. Er zijn verschillende spelvarianten waarin je bijvoorbeeld over de bühne glijdt alsof er ijs ligt.

Plus Maf spelconcept dat door leuke beelden en geluiden gewoon werkt.

Min Ondanks variatie lijkt het uiteindelijk toch veel van hetzelfde.

0 Reactie(s) op: 15 beste iPhone-games om samen te spelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.